Mai mult de jumatate dintre germani se declara ingrijorati de venirea imigrantilor, arata un sondaj realizat in aceasta saptamana.

Sondajul „Deutschlandtrend”, realizat la comanda postului public de televiziune ARD, arata ca 51% dintre germani se tem din cauza numarul mare de refugiati care patrunde in tara. 47% au spus ca nu sunt ingrijorati, scrie thelocal.de.

Un sondaj realizat, in urma cu o saptamana, tot la comanda ARD, arata ca 61% din germani nu sunt ingrijorati de numarul crescand de refugiati, in timp ce 38% sustineau ca se simt amenintati de acest fenomen.

Schimbarea din sondaje se reflecta si in discursul principalilor lideri politici, cum este vicecancelarul Sigmar Gabriel. Vineri, el a declarat pentru Der Spiegel, ca „ne apropiem repede de limitele privind capacitatea Germaniei de a primi refugiati”. In urma cu doar trei saptamani, acelasi Gabriel spunea ca „nu exista limite”, mentioneaza The Local.

Germanii si-au pierdut si increderea in Angela Merkel. Aceasta a scazut, fata de luna august, cu 9%, ajungand la 54%. In schimb a crescut cu 11% increderea in premierul Bavariei, Horst Seehofer (presedinte CSU), care a fost critic in privinta deciziilor Angelei Merkel.

Numai in luna septembrie au fost inregistrati peste 160.000 de noi imigranti in Germania. In luna octombrie germanii se asteapta ca numarul sa fie si mai mare.

 

Articol redactat de Michaela Maria

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here