Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat, sambata, ca vor continua atacurile aeriene in Irak. Seful de la Casa Alba a precizat ca datorita acestora au fost distruse arme si echipamentecare ar fi putut fi folosite impotriva civililor.

De asemenea, presedintele american a precizat ca vor continua sa arunce din elicoptere apa si mancare oamenilor blocati pe varful Muntelui Sinjar, arata Washington Post.

Obama nu a stiut sa spuna pana cand vor continua interventiile in Irak, precizand ca asta depinde de eforturile politice irakiene. Totusi, presedintele american a specificat ca nu este vorba despre saptamani. Acesta a adaugat ca acest lucru nu inseamna ca SUA se afla intr-un alt razboi cu Irak, arata USA Today.

“In calitate de comandant-sef, nu voi permite SUA sa fie tarate sa lupte intr-un nou razboi in Irak”, a spus el. Barack Obama a adaugat ca nu vor fi trimise trupe suplimentare in Irak.

 Seful de la Casa Alba a facut declaratiile sambata dupa-amiaza, chiar inainte de a pleca in vacanta de vara in Massachusetts.

Presedintele american a autorizat lovituri aeriene in Irak, joi seara, impotriva extremistilor sunniti care au ocupat o parte din nordul tarii. Obama a trimis si elicoptere ale armatei sa livreze mancare si apa civililor prinsi in mijlocul violentelor. 

Abonare
Distribuie:43000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here