Arabia Saudită, unul din principalii adversari ai regimului preşedintelui Bashar al-Assad, şi-a manifestat profunda îngrijorare în legăturile cu loviturile aeriene ruse în Siria şi a cerut Moscovei, prin vocea ambasadorului său la ONU, Abdallah Al-Mouallimi, să pună capăt acestora, atrăgând atenţia asupra numeroaselor victime civile făcute de primele atacuri aeriene ruse miercuri, după cum relatează L’Orient Jour şi Francetv.info, citând postul de televiziune Al-Arabia.

‘Delegaţia ţării mele îşi exprimă profunda preocupare faţă de operaţiunile militare pe care forţele ruse le desfăşoară astăzi la Homs şi Hama, regiuni unde gruparea Statul Islamic nu este prezentă. Aceste atacuri au făcut o serie de victime nevinovate. Cerem încetarea lor imediată’, a declarat ambasadorul saudit, vorbind miercuri de la tribuna Naţiunilor Unite, în marja reuniunii Adunării Generale a ONU.

Reprezentantul Riadului a estimat, pe de altă pare, că o ţară nu poate pretinde că luptă împotriva terorismului grupării Statul Islamic sprijinind în acelaşi timp ‘terorismul regimului sirian’.

Conform Kremlinului, aceste prime raiduri aeriene ruse au vizat miercuri poziţii ale grupării jihadiste Statul Islamic, dar unele organizaţii ale rebelilor sirieni, susţinuţi de Occident, afirmă că nu există militanţi ai Statului Islamic în zonele bombardate de aviaţia rusă, noteaza social-media-romania.eu.

Ministerul Apărării din Rusia a postat imagini ale bombardamentelor pe site-ul său oficial, relatează joi Francetv.info în pagina sa electronică. ‘Raidurile au lovit ţintele cu precizie după ce drone ruse au survolat înainte sectoarele’ vizate, a declarat o sursă de securitate rusă, fără a oferi un bilanţ al victimelor. Ceea ce este sigur, este că au existat mulţi morţi, în special, în rândul liderilor terorişti, a spus sursa, citată de Francetv.info în pagina sa electronică.

La foarte scurt timp după lansare, americanii şi europenii au exprimat îndoieli cu privire la obiectivele alese de Moscova în Siria. Există ‘indicii potrivit cărora loviturile ruse nu au vizat Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic)’, a declarat ministrul de externe francez Laurent Fabius, în timp ce opoziţia siriană invocă zeci de morţi în rândul civililor, informeaza Agerpres.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here