Intr-un articol redactat de cnn.com se relateaza faptul ca presedintele FIFA, Sepp Blater ar fi fost implicat in fapte grave de coruptie.

Autoritățile elvețiene examinează un contract semnat de Blatter cu Uniunea Fotbal Caraibe și o presupusă „plată neloială” de două milioane de franci elvețieni (aproximativ 2 milioane de dolari) facută de acesta impreună cu șeful corpului fotbalul european UEFA  în 2011.

FIFA a fost aruncată în criză la sfârșitul lunii mai, când șapte funcționari au fost perceputi de către FBI cu înșelătorie, fraudă de sârmă și spălare de bani.

Acuzațiile sunt parte dintr-o urmărire SUA care pus sub acuzare un total de 14 de persoane din întreaga lume.

Între timp, o sondă separată a fost descoperită de către autoritățile elvețiene si se investighează potențialul de corupție în procesul de licitare pentru Campionatele Mondiale din 2018 si 2022, care vor fi găzduite de Rusia și Qatar.

Oferta controversată a  Qatarului pentru acesta din urmă a fost susținută de Platini, iar turneul a fost de atunci  trecut din lunile de vară ale emiratului la iarna următoare.

Platini, miliardarul Coreei de Sud, Chung Mong-Joon, Printul Iordaniei, Ali bin Al-Hussein, fostul jucator brazilian Zico și  președintele FA liberian Musa și-au anunțat intenția de a candida la președinția FIFA.

Pentru a intra în alegerile prezidențiale din februarie 2016, candidații vor avea nevoie de scrisori de sprijin de la cel puțin cinci națiuni membre FIFA.

Intra in discutie

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here