Solutii inedite pentru cei care vor o masina electrica, dar nu au bani cu toate reducerile primite de la stat. In tara noastra au aparut ateliere auto care produc masini electrice low cost.

Le modifica pe cele vechi si le trec pe curent. Schimbarea costa 10.000 de euro, dar la final, masina consuma un euro la suta de kilometri.

O masina veche de peste 30 de ani va incepe in curand o alta viata. Mecanicii i-au pus un motor electric si au vopsit-o. In cateva saptamani va fi suta la suta functionala pe curent. Spre deosebire de o masina electrica noua, al carei pret incepe de la 20.000 de euro, aceasta masina este una low cost.

Atentie, masina modificata trebuie sa fie omologata la RAR si va avea anumite limitari. Nu va depasi 80 de kilometri pe ora. Nu are aer conditionat. Are o autonomie de 100 de kilometri, adica este strict urbana. Are insa un mare avantaj: consuma 1 euro la o suta de kilometri.

Viorel Stanciu, inginer: “Singura problema actuala sunt bateriile, bateriile sunt destul de scumpe. Pot veni cu masina veche avem suficienta experienta pentru transformare.”

Orice masina normala poate fi transformata intr-una electrica. Si tot mai multe ateliere auto isi ofera serviciile.

Nicolae Marinescu, inginer: “O masina buna, cu care sa nu te faci de ras pe strada, porneste de la 10.000 de euro in sus.”

Inginerii care ofera astfel de servicii spun ca transformarea nu poate face deocamdata concurenta trecerii masinilor pe GPL. Asta din cauza autonomiei reduse a masinilor electrice. In plus, nu avem infrastructura pentru incarcarea masinilor electrice. Asa ca deocamdata foarte utile sunt cele hibrid, care merg si pe curent, dar si pe carburant, scrie stirileprotv.ro.

 

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here