Avem nevoie de:

-200 de grame de făină
-1 plic de praf de copt
-1 ou
-100 de mililitri de lapte
-150 de mililitri de iaurt

-un vârf de cuțit de sare

-5 linguri de zahăr, opțional ( eu nu pun pentru că gemul este suficient de dulce, iar din cauza zahărului clătitele se prind de tigaie)

Separam albusurile de galbenușuri și mixăm gălbenușurile cu zahăr până se topește. Amestecăm făina cu praful de copt. Turnăm laptele, iaurtul, făina și amestecăm ca la clătitele normale, să nu facă cocoloașe. Aluatul trebuie să fie asemănător cu cel de chec ,nici prea lichid, nici prea gros.
Adăugăm sarea în albușuri și le batem spumă.  Le încorporăm în aluat și amestecam cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu grijă să nu se lase.

Secretul ca ele să iasă pufoase este să batem separat albușurile. Astfel, când combinăm cele 2 amestecuri spuma nu e lasă, iar clătitele ies pufoase de ți se topesc în gură.

Încingem tigaia și punem puțin ulei sau unt în ea. Folosim un polonic pentru a turna aluatul în mijlocul tigăii. Când începe să devină aerată înseamnă că e gata și putem să o întoarcem pe cealaltă parte. Dacă tigaia e bine încinsă e suficient să le ținem un minut pe o parte, un minut pe cealaltă.

Le putem servi cu gem mai acrișor, cu sirop ( mie îmi plac la nebunie cu sirop de cimbrișor ), cu miere, ciocolată sau frișcă.

Care e combinația voastră preferată?

POFTĂ BUNĂ!

Mădălina Mihăilescu
Abonare
Related Tags:Distribuie:119020

10 COMMENTS

  1. Eu nu pun zahar pentru ca se prind clatitele si oricum dulceata e suficient de dulce. Daca totusi vreti sa puneti, 5 linguri sunt indeajuns. Like or Dislike: 0  0

  2. Eu nu pun zahar pentru ca se prind clatitele si oricum dulceata e suficient de dulce. Daca totusi vreti sa puneti, 5 linguri sunt indeajuns. Like or Dislike: 0  0

  3. Eu nu pun zahar pentru ca se prind clatitele si oricum dulceata e suficient de dulce. Daca totusi vreti sa puneti, 5 linguri sunt indeajuns. Am facut o erata acum si am precizat si asta, pentru cei care vor sa puna. Like or Dislike: 0  0

  4. Eu nu pun zahar pentru ca se prind clatitele si oricum dulceata e suficient de dulce. Daca totusi vreti sa puneti, 5 linguri sunt indeajuns. Am facut o erata acum si am precizat si asta, pentru cei care vor sa puna. Like or Dislike: 0  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here