Numărul românilor care citesc pe nerăsuflate știrile care prezintă diverse violuri sau crime abominabile este în continuă creștere. Chiar dacă marea majoritate a utilizatorilor de internet afirmă că s-au săturat de postările care fac referire la astfel de evenimente, cele mai citite știri se pare ca sunt acestea.

 

Acum nu că m-aș aștepta ca toți românii care citesc presa scrisă sau online să caute doar secțiunea de cultură și să își facă un obicei din a citi recenziile ultimilor cărți apărute în diverse domenii. Dar apetența aceasta pentru știri care prezintă atacuri brutale ale unor ființe umane asupra altor ființe umane este una destul de macabră. Am urmărit cu atenție în ultimile luni modul în care sunt promovate și vizualizate astfel de “noutăți”. Nu contează locul pe glob, dacă este cel mai îndepărtat cătun al lumii sau blocul de lângă noi. Dacă acolo a avut loc un viol îngrozitor, o crimă monstruasă sau pur și simplu un asalt sexual asupra unor orătănii, acest eveniment devine brusc unul mondial.

Scriitorii și scriitorașii, redactorii și editorialiștii avizi după vizualizări unice și după banii aduși de acestea prin intermediul publicității preiau subiectul și îl aduc în fiecare casa din lume care are acces la internet. Îl pun pe prima pagină, îl distribuie pe toate rețelele sociale, îl evidențiază cu diverse lumini sclipitoare, ca nu cumva să rateze vreun cititor teribilul eveniment abia petrecut.

Ne umplem ochii și sufletele cu toate porcăriile pământului care ne sunt aduse zilnic în prim plan de mass-media în toate formele sale. De la știrile de la ora 17.00 care deja au devenit un brand național al crimelor și sinuciderilor, până la ultima publicație de provincie care își deschide ediția online prin prezentarea modului îngrozitor în care Țața Leana a fost violată repetitiv de Ion, bețivul satului care se întâmpla să-i fie și cumnat. Dacă mai este și un copil la mijloc povestea devine și mai “senzațională“, ba chiar este prezentată cu titlul de o șchioapă care de obicei este prefațat de sintagma “șocant”.

Am ajuns sclavii violurilor de primă pagină, împănate cu amănunte picante ale nefericitelor întâmplări și cu câte o ucidere groaznică la sfârșit de poveste. Cu cât este mai nenorocită întâmplarea cu atât are mai mulți cititori.

 

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here