În Thailanda a fost adoptat un amendament la Codul Penal, care predeve introducerea pedeapsei capitale pentru actele majore de corupţie.

Noua modificare a Codului de Procedură Penală a intrat, ieri, în vigoare și afectează atât cetățenii thailandezi, cât și pe cei străini, funcționari sau angajați ai companiilor internaționale.

Comisia Națională Anticorupție a stabilit că orice funcționar care acceptă mită sau ale cărui decizii sunt influențate de avantajele primite sau solicitate poate intra sub incidența noii legi. Astfel, infractorul poate primi între 5 şi 20 ani de închisoare și până la 12.000 de dolari amendă. Cu închisoare pe viață sau pedeapsa capitală pot fi pedepsiţi cei care sunt implicaţi în cazuri majore de corupţie.

Procedura penală poate dura timp de 20 de ani, însă urmărirea penală poate fi prelungită, în cazul în care infractorul a părăsit țara.

Thailanda a lansat o largă campanie anti-corupţie, iar de-a lungul ultimelor trei luni în țară au fost suspendaţi din funcţie sau reţinuţi peste 115 funcționari publici.

Thailanda este printre cele 58 de state din lume care încă folosesc pedeapsa cu moartea ca formă de pedeapsă în Codul Penal.

 

loading…

Abonare
Distribuie:1,715020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here