Europa de Est, regiune din care face parte Romania, si-a dublat volumul de spam in 2013 fata de 2012. Romania este printre tarile de unde se trimit cele mai multe mesaje spam, scrie yoda.ro.

Posesorii conturilor de mail sunt bombardati in continuare cu mesaje de tip spam. Acestea au reprezentat 69,6% din totalul mailurilor in 2013, in scadere foarte usoara, de 2,5 procente, comparativ cu anul anterior.

In clasamentul surselor de spam, Romania se afla pe un neonorant loc 13 in lume, tara noastra fiind responsabila de 1,32% din spamul trimis la nivel mondial. Principalele surse de spam din lume sunt China (23%) si Statele Unite ale Americii (18% din total).

De altfel, Asia e numarul 1 in clasamentul continentelor, generand 55,5% din spamul mondial, in crestere cu 5,3% fata de anul trecut. America de Nord produce 19% din spam, fiind urmata de Europa de Est, cu 13,3%. Aceasta regiune aproape ca si-a dublat cifrele in 2013 fata de 2012. Locul 4 al clasamentului ii revine Europei de Vest, in timp ce America Latina se afla pe pozitia 5.

Iata un grafic cu tarile responsabile de spam. Primele in top sunt China, SUA, Coreea de Sud, Taiwan si Rusia. Romania primeste locul 13. Anul trecut, tara noastra nu se regasea in Top 20, potrivit datelor furnizate de cei de la Kaspersky

Pentru al treilea an consecutiv, cele mai intalnite fisiere malware raspandite prin intermediul email-ulurilor au fost programele create pentru a fura informatii confidentiale, de obicei date de conectare si parole pentru sistemele de online banking”, spune Darya Gudkova, Head of Content Analysis in cadrul Kaspersky Lab.

Insa, in prezent, atacurile de tip phishing fac trecerea de la conturile bancare la retele sociale si la e-mail. Aceasta situatie poate fi explicata partial prin faptul ca, in prezent, e-mailurile ofera, de multe ori, acces la o multime de informatii, inclusiv conturi pe rețelele sociale, serviciile de mesagerie instanta, sistemele de stocare in cloud si, uneori, chiar si datele cardului de credit“, a explicat Darya Gudkova.

Distribuie:1010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here