“Voi inceta sa port negru cand vor face o culoare mai intunecata”.

Este o zicala hazlie care a fost foarte distribuita in randul fanilor muzicii rock si nu numai.Ei bine, se pare ca dorinta iubitorilor de negru s-a implinit pentru ca…s-a descoperit o “culoare” mai…neagra decat negrul! O companie englezeasca a produs un material straniu care absoarbe aproape toata lumina, mai putin un procent de 0.035%.

Materialul este format din nanotuburi de carbon, fiecare mai subtire de 10.000 de ori decat un fir de par. Negrul este atat de intens incat ochiul uman nu intelege ce vede si nu poate distinge contururile obiectelor peste care este asezat materialul.

De fapt, in locul unui obiect propriu-zis, ochiul vede…un mic abis! Daca materialul ar fi utilizat pentru a crea o rochie, aceasta ar parea, de fapt, o gaura, flancata de maini si de picioare.

Vantablack, caci asa se numeste materialul, va fi utilizat pentru telescoape, sisteme de scanare cu infrarosu si diverse aparate militare.Cat despre utilizarea lui la haine, aceasta ar fi o afacere scumpa, deoarece materialul este foarte sofisticat si necesita tehnologie de ultima ora pentru a fi creat.

Sursa
“Nu excludem ca ar putea fi utilizat la fabricarea hainelor dar ar fi ca si cum ar trece o masa intunecata pe langa tine…rochia si-ar pierde toate formele si ar aparea in locul ei un fel de abis”, a explicat Ben Jensen, reprezentantul firmei producatoare.

 

Distribuie:49000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here