Gerald Schweighofer, şeful grupului Holzindustrie Schweighofer, proprietarul unor centrale pe bază de biomasă la Rădăuţi şi Sebeş, a declarat că se gândeşte să-şi mute afacerile în Cehia.

Schweighofer a declarat, pentru thediplomat.ro, că a făcut “o mare greşeală” investind milioane de euro în unităţi de producere a energiei regenerabile în România şi că merge în pierdere din cauză că guvernanţii nu s-au ţinut de cuvânt privind modificarea legislaţiei.

Compania austriacă a construit în ţara noastră trei unităţi pe bază de biomasă în baza unor promisiuni privind triplarea subvenţiilor acordate producătorilor de biomasă.
Gerald Schweighofer afirmă că prin întârzierea adoptării acestei legi a pierdut zece milioane de euro.

“Am făcut o mare greşeală să investesc în energie alternativă în România. Dacă nu se întâmplă nimic cu schimbarea legii voi închide unităţile din România şi ne mutăm în Cehia. Nu pot pierde bani încă un an aici”, a spus Schweighofer.

În total, Holzindustrie Schweighofer a investit 50 milioane euro în instalaţiile de biomasă din România.

Holzindustrie Schweighofer are o fabrica de biomasă în Rădăuţi, judeţul Suceava şi doua în Sebeş, judeţul Alba.

Deşi anunţase noi investiţii de 50 de milioane de euro în proiecte de cogenerare, Schweighofer spună că nu va mai investi niciun euro în România.

AbonareDistribuie:0000

3 COMMENTS

  1. CE TUPEU !!!!! AR TREBUI IMPUSCAT DUPA CE A FOST TRAS PE RUG IAR AUSTRIA SA FIE OBLICATA SA NE PLATEASCA DESPAGUBIRI PE O PERIODA DE 100 ANI ATAT CAT TREBUIE UNEI PADURI DE BRAZI SA POATA FI TAIATVoteaza acest comentariu: 2  0

  2. Sa se duca invirtindu-se, dar nu inainte de a plati despagubiri si a fi spinzurat! Ce tupeist este dl. Schweighofer!! Sa taie brazii la el in Austria !Voteaza acest comentariu: 1  0

  3. Noi suntem de vină, că am votat pentru partidele mami l-or, și ei au distrus tara, și au vinduto. Cind sau făcut voturile pentru partide, noi Românii și alți am semnat că suntem de acord sa distrugă țara . Asta a fost votul partidului nostru românesc.Voteaza acest comentariu: 1  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here