Controversata lege a majorării alocaţiilor copiilor a ajuns la vot final în Camera Deputaţilor. Dacă parlamentarii aprobă acest proiect, alocaţiile pentru copii vor creşte de la 42 de lei la 200 de lei în acest an. Noul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a susţinut, şi ea, că este nevoie de mai mulţi bani pentru copii.

Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor. Actul prevede modificări în Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că un copil român primeşte o alocaţie în valoare de aproximativ 7 euro, adică “de 35 de ori mai mică decât alocaţia unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro”.

În timp ce, în România, cuantumul indemnizaţiei lunare este acelaşi pentru toţi copiii, în ţările dezvoltate, alocaţia reprezintă între 8 şi 15% din salariul mediu lunar al unui părinte“, arată iniţiatorii propunerii de lege.

România se află pe locul 168 în lume în ceea ce priveşte raportul dintre alocaţia anuală primită de copii şi Produsul Intern Brut. Dacă această iniţiativă legislativă ar fi adoptată, România ar urca pe locul 89 în această ierarhie.

Abonare
Distribuie:2,467090Like this:

Like Loading…

26 COMMENTS

 1. @soso: noi sau parlamentarii care votează legea? Oricum, de la 42 de lei, la 200 e un pas înainte. Și ar mai trebui să să muncească și părinții, că nu trebuie să le crească statul copii, nu domnule soso? Faci copii ca să ți-i crească statul?

 2. @soso: noi sau parlamentarii care votează legea? Oricum, de la 42 de lei, la 200 e un pas înainte. Și ar mai trebui să să muncească și părinții, că nu trebuie să le crească statul copii, nu domnule soso? Faci copii ca să ți-i crească statul?

 3. Presupun ca nu ai copii si hoinaresti…ca altfel ai sti sa gândești….tu crezi ca doar cu bani crești un copil sau 2 ….Dumnezeu Îți da copiii,tot te ajuta sa îi și cresti…insa sunt oamenii de maine care fac ceva pentru statul asta…..deci trebuiesc crescuti si ajutați de mici ca sa ajungă oameni mari….,si de catre stat…si tu ai fost ajutat….trebuiesa ne ajutam intre noi.

 4. Presupun ca nu ai copii si hoinaresti…ca altfel ai sti sa gândești….tu crezi ca doar cu bani crești un copil sau 2 ….Dumnezeu Îți da copiii,tot te ajuta sa îi și cresti…insa sunt oamenii de maine care fac ceva pentru statul asta…..deci trebuiesc crescuti si ajutați de mici ca sa ajungă oameni mari….,si de catre stat…si tu ai fost ajutat….trebuiesa ne ajutam intre noi.

 5. Fara nici un fel de rasism dar ar trebui aprobata legea doar pt romani…asta daca nu vrem sa se inmulteasca ciorile mai ceva ca iepurii..

 6. Am vrut sa iti dau thumbs up dar am apasat din gresala pe thumbs down :)) Oricum, te sustin. Bine asta ar insemna putin rasism fata de celelalte nationalitati stabilite pe teritoriul tarii, dar tiganii nu merita nimic avand in vedere cum suntem facuti de ras peste tot.

 7. Am vrut sa iti dau thumbs up dar am apasat din gresala pe thumbs down :)) Oricum, te sustin. Bine asta ar insemna putin rasism fata de celelalte nationalitati stabilite pe teritoriul tarii, dar tiganii nu merita nimic avand in vedere cum suntem facuti de ras peste tot.

 8. au mai fost promisiuni dar degeaba copiii trebuie sa se multumeasca cu putinul care le cade printre degete parlamentarilor,rusine

 9. trebuia sa castige germania al doilea razboi mondial si nu mai era niciun tigan . macar daca stateau in banca lor dar ei se cred cei mai smecheri . hitler era un om bun vroia sa scape de tigani

 10. rusine ,sa le fie rusine ce sa faci cu 42lei, un bax de pemparsi e 72lei,dar stai un pic iaurturi,cereale,dar unde mai pui ca un copil are nevoi multe cu un salariu in casa nu ai cum sa te descurci e chiria intretinerea caldura astea nu se mai pun la socoteala noi romanii avem salarii de nimic.haaaaaaaaaaammm cica maresc alocatiile in 2014 aste parca trebuiau marite din martie nu? rusine dar bine ca au ei cu ce trai in lux nu iar noi astea mai mici abia ne ducem traiul rezemat,de pe o zi pe alta ca tie frica sa te gandesti la ziua de maine ca nai ce pune pe masa,da abea astept marirea asta a lor dar nu prea am nici o speranta deja anul e pe sfarsite cand sa o mareasca si pe amarata sta de alocatie?

 11. foarte corect, nu are statul obligatia sa iti creasca copii, si nici eu nu sunt de acord sa tin tigani in spate cu ajutoare sociale si pe cei din puscarii.

 12. foarte corect, nu are statul obligatia sa iti creasca copii, si nici eu nu sunt de acord sa tin tigani in spate cu ajutoare sociale si pe cei din puscarii.

 13. sa ne intelegem nu are nimeni nimic cu nici o etnie dar din nefericire sunt o mare majoritate care fac copii cu nemiluita numai pt a nu mai muncii parintii care de cind s/au invatat sa primeasca de pomana le este rusine sa mai lucreze nu le ofera nimic copiilor lor nu/i dau la scoala ii invata si pe copii sa capete fara sa faca nimic NU VA INTERESEAZA COPII VOSTRII doar banii primiti de/a moca nu va discrimineaza nimeni VA DISCRIMINATI SINGURI PRIN FELUL CUM VA COMPORTATI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here