Secretul unei casnicii fericite consta intr-un fapt deloc complicat – sotia trebuie sa fie mai slaba decat sotul ei.

Initial, barbatii raman intr-o relatie deoarece o considera atragatoare pe partenera lor zvelta. in acelasi timp, femeile se simt increzatoare si iubite, deoarece stiu deja ca barbatii lor inca se simt atrasi de ele, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Tennesse (SUA),

Cercetarea efectuata pe o perioada de patru ani sugereaza ca ambii parteneri sunt mai multumiti atunci cand femeia din cuplu are indicele de masa corporala (IMC) mai mic decat cel al barbatului.

Cum se calculeaza IMC-ul

Indicele de masa corporala este raportul dintre greutate si patratul inaltimii unei persoane.

IMC-ul este utilizat pentru a determina daca o persoana este supraponderala sau obeza. Acest indice a fost inventat de statisticianul belgian Adolphe Quetelet (1796-1874), fiind de altfel cunoscut si sub denumirea “Indexul Quetelet”.

Persoanele care au un IMC mai mic de 18 sunt considerate slabe, cele cu un IMC cuprins intre 18 si 25 sunt considerate ca avand o greutate normala, cele cu un IMC cuprins in intervalul 25,1 – 30 sunt supraponderale, iar obezitatea incepe atunci cand IMC-ul depaseste valoarea 30.

Barbatii mai masivi decat partenerele lor sunt mai fericiti

Cercetatorii de la Universitatea Tennessee au selectionat 169 de cupluri casatorite in varsta de pana la 35 de ani. Participantii au fost rugati sa completeze un chestionar la fiecare sase luni, timp de patru ani.

Cercetatorii au descoperit ca barbatii cu un IMC mai mare erau mai fericiti la inceputul casatoriei si ramaneau fericiti in continuare.

Acelasi efect a fost remarcat si pentru femei – la sfarsitul celor patru ani de studiu, femeile cu un IMC mai mic decat cel al sotilor lor erau considerabil mai fericite decat femeile care aveau cel putin aceeasi greutate cu sotii lor.

Andrea Meltzer, coordonatoarea studiului, a declarat: “Mesajul minunat ce reiese din studiul nostru este acesta: femeile de toate dimensiunile pot fi fericite in relatiile lor daca au un partener potrivit. Greutatea relativa este aceea care conteaza, nu greutatea absoluta. Ele nu trebuie sa fie mici si slabe”.

“O alta idee este aceea ca atractivitatea si greutatea sunt mai importante pentru barbati. Acesta ar putea fi motivul pentru care vedem acest lucru la inceputul casatoriei la barbati, iar insatisfactia lor ar putea afecta in timp satisfactia sotiilor lor”, a adaugat aceeasi cercetatoare.

Greutatea simbolizeaza putere

Expertii sugereaza totodata ca femeile si barbatii sunt mai fericiti in relatiile lor atunci cand barbatii sunt “mai puternici intr-un mod benign”.

“Vestea cea buna este ca exista multe aspecte care simbolizeaza puterea, pentru barbati”, a declarat Susan Heitler, specialist in terapia de cuplu. in opinia ei, acestea ar putea fi salariul, inteligenta, nivelul educational, inaltimea si greutatea.

AbonareDistribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here