Afisarea catalogului in actiune sau in culise, integrarea Shopify, promovarea articolelor in povesti, impartasirea marturiilor clientilor sau utilizarea influencer marketing sunt cateva dintre cerintele pentru a reusi pe aceasta platforma.

In ultimii ani, Instagram a creat diverse mecanisme care permit conturilor profesionale sa isi controleze mai bine activitatea in retea, sa faciliteze accesul utilizatorilor la brand si sa traga concluzii care ajuta la imbunatatirea strategiei companiei. Nu este de mirare atunci ca companiile vor sa profite de el si de informatiile pe care le furnizeaza si sa transforme platforma intr-un alt canal de vanzare.

Daca optezi pentru unul dintre aceste profiluri de afaceri, vei descoperi ca ai acces la statistici cu care sa obtii informatii despre persoanele care te urmaresc si cum si cand interactioneaza cu postarile tale . In plus, vei putea adauga un camp de adresa fizica si butoane de contact , vei avea o casuta de e- mail simplificata pentru a gestiona mesajele pe care le primesti si, in ea, vei putea marca conversatiile pentru a le vedea din nou, filtra mesajele si creati sabloane de raspuns rapid pentru a raspunde la intrebarile pe care le primiti cel mai frecvent.

De asemenea, merita o mentiune speciala si instrumentul „promovare” , care va permite sa va transformati postarile in reclame care va vor ajuta sa cresteti acoperirea . Toate acestea sugereaza ca Instagram va lua din ce in ce mai mult in considerare companiile si nevoile lor specifice . Cu toate acestea, nu toate companiile stiu si sunt pregatite sa faca fata acestei noi provocari in vanzarile online .

Udemy , cea mai mare platforma globala de training online din lume, de mana instructorului sau  Diana Munoz , expert in marketing digital , prezinta ghidul cu cele 6 chei principale pentru a creste vanzarile online prin Instagram.

  1. Expuneti catalogul dvs. de produse in actiune . Desigur, puteti pastra fundalurile albe clare si curate, care se gasesc in mod obisnuit in fotografiile produselor de pe paginile web, dar Instagram va ofera posibilitatea de a va promova in mod creativ marfa in lumea reala. Acest lucru le ofera urmaritorilor tai oportunitatea de a va vedea produsele intr-un context care se refera la zi cu zi.
  2. Arata in culise . Predarea procesului de creare a produselor va poate ajuta sa creati o conexiune emotionala intre produs si client. In plus, a arata toata munca necesara pentru a va crea produsul, fara indoiala, este o valoare adaugata.
  3. Integrati canalul de vanzari Instagram . Daca aveti magazinul dvs. in Shopify , puteti profita de ocazie pentru a lega produsele care apar in postarile dvs. la magazinul dvs. digital. In caz ca nu il ai… E timpul sa il creezi!
  4. Promoveaza-ti articolele in povesti . Daca ai peste 10.000 de urmaritori, poti sa-ti promovezi produsele prin povestile de pe profilul tau si sa pui un link care sa redirectioneze catre articolul din magazinul tau digital. Totusi, daca tot nu ai 10.000 de urmaritori, ii poti trimite la linkul din bio -daca ai linkul magazinului in el- sau poti crea videoclipuri pentru IGTV si lasa linkul in descrierea videoclipului. Cu toate acestea, nu uitati ca vanzarea grea nu functioneaza. Foloseste un ton prietenos si deschis!
  5. Distribuiti marturii de la clienti multumiti. A face publica experienta clientilor care au fost multumiti de produsul dvs. va motiva alti potentiali utilizatori sa cumpere.
  6. Angajati marketing de influenta . Contactati utilizatorii care au un numar mare de urmaritori, inclusiv publicul dvs. tinta, si oferiti-le o colaborare bazata pe transfer de produs sau compensare baneasca, astfel incat sa va publice in conturile lor, sa va eticheteze in postari , sa redirectioneze traficul catre site-ul dvs. web etc. Important, fereste-te de influencerii falsi care cumpara like -uri si urmaritori!

„A analiza fiecare afacere, a fi creativ si a studia diferitele moduri in care iti poti promova produsele este cheia succesului. Ceea ce functioneaza pentru o companie nu functioneaza intotdeauna pentru alta. Depinde de sector si de tipul de afacere cu care conteaza. , dar exista si multe incercari si erori, asa ca daca incerci ceva si nu functioneaza, nu te descuraja pentru ca exista multe alte posibilitati prin care poti incerca sa vinzi si sa-ti promovezi produsele”, spune ea.

Fara indoiala, Instagram devine un instrument profesional care favorizeaza companiile prin crearea de noi functii care le permit sa aiba o acoperire mai mare si, cel mai important, sa vanda mai usor si mai rapid. In acest fel, pare aproape obligatoriu sa fii prezent in aceasta retea de socializare si sa fii la curent cu functionarea, utilitatea si inovatiile sale pentru a nu deveni depasite in vanzarile online .