Daca ai un telefon Android relativ nou, e posibil sa ai problema asta. Atunci cand ecranul telefonului este oprit si telefonul nu e conectat la o retea Wi-Fi, e un risc destul de ridicat ca el sa transmita istoria locatiilor tale tuturor celor care se afla la o distanta apropiata de tine.

Practic, telefonul tau va da mai departe locurile din care ai intrat pe Wi-Fi, ca de exemplu, casa ta, locul de munca, o cafenea si asa mai departe. Cu alte cuvinte, dispozitivele cu Wi-Fi care nu sunt conectate la o retea pot trimite informatii care sa contina numele retelelor anterioare la care s-au conectat in trecut, in ideea de a grabi procesul de conectare.

Cei de la eef, care au scris o postare despre asta, au vrut sa testeze mai multe telefoane, pentru a vedea care sunt vulnerabile si care nu. Printre modelele cu probleme sunt: HTC One, Nexus 4, Nexus 5 si Motorola Droid 4.

 Acest comportament, numit Preferred Network Offload a fost introdus in Android 3.1 Honeycomb.

Pentru cele mai multe dintre dispozitive, riscul poate fi eliminat. Trebuie sa mergi la setarile “Advanced Wi-Fi” si sa pui la “Keep Wi-Fi on during sleep” optiunea “Never”. Dezavantajul este ca manevra aceasta iti va creste usor consumul de date si iti va scadea usor autonomia telefonului.

sursa: yoda.ro

Follow
Distribuie:129000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here