Tratament inovator pentru diabeticii dependenţi de insulină

Home > Tratament inovator pentru diabeticii dependenţi de insulină

Injecţiile cu insulină ar putea deveni o amintire. Un grup de cercetători din India au inventat pastilele care conţin insulină. Specialiştii sunt optimişti în ceea ce priveşte eficienţa acestui nou tratament, notează The Times of India.

Pentru oamenii de ştiinţă inventarea pilulelor care conţin insulină a fost o mare provocare, având în vedere această substanţă este foarte greu absorbită de organism atunci când este administrată pe cale orală.

Astfel, Sanyog Jain, împreună cu echipa sa de cercetători de la National Institute of Pharmaceutical Education and Research, din India, a găsit o soluţie prin care pastila cu insulină nu este distrusă de enzimele digestive din stomac: pilulele sunt învelite în nişte molecule cu rol protectiv.

Până în prezent acest tip de tratament pe bază de insulină a fost testat pe cobai. Rezultatele obţinute în laborator au fost unele optimiste, astfel că cercetătorii sunt optimişti în ceea ce priveşte lansarea pe piaţă a pastilelor pentru diabeticii dependenţi de insulină.

„Insulina administrată oral ar putea schimba radical viaţa diabeticilor. Apariţia acestui nou tratament ar reprezenta o veste bună pentru copii, vârstnici şi cei care au o fobie de înţepături. Mai mult, administrarea de insulină ar deveni mult mai sigură”, a declarat Libby Dowling, medic diabetolog din Marea Britanie.

Diabetul zaharat este a 5-a cauză de deces  la nivel mondial, reducând în medie speranţa de viaţă a persoanelor afectate cu 10%, comparativ cu persoanele sănătoase, afirmă medicii.

Statisticile de specialitate ale Federaţiei Internaţionale de Diabet arată că numărul pacienţilor cu diabet din toată lumea este de 371 de milioane. Mai mult, la fiecare 5 secunde o persoană este diagnosticată cu diabet şi la fiecare 10 secunde o alta moare din cauza acestei afecţiuni.

Potrivit specialiştilor, principala problemă a persoanelor cu diabet zaharat este controlul glicemic. Studiile observaţionale arătă că doar o parte dintre pacienţi reuşesc să atingă ţintele HbA1c impuse de cei care îi tratează, adică HbA1c mai mic de 7%. Se ştie însă că fiecare reducere cu 1 punct procentual a HbA1c scade riscul de complicaţii macro şi microvasculare, ce cresc riscul de deces al pacientului.

Statisticile arată că în România aproximativ 3,5% din populaţie suferea de diabet zaharat. Datele mai arată că un număr de 3% din totalul celor afectaţi cu diabet îl reprezintă copiii.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here