Creșterea continuă a taxelor pentru produsele din tutun dar și explozia țigărilor electronice vor duce către faliment industria țigaretelor clasice, spun specialiștii.

În următorii 15-20 de ani fumatul, așa cum îl știm acum, va fi o activitate dată uitării. Restricțiile impuse de autorități, creșterea taxelor pe produsele din tutun și, nu în ultimul rând, explozia vânzărilor de țigări electronice vor pune la pământ industria țigaretelor clasice, cred specialiștii reuniți la Forumul Global al Nicotinei. În ultimii ani companiile au investit puternic în cercetare, dezvoltând tot mai multe strategii prin care doresc să furnizeze nicotină, reducând riscul pe care fumatul îl are asupra sănătăţii oamenilor şi a mediului înconjurător.

Cele mai cunoscute astfel de produse sunt e-ţigaretele (fie că funcţionează pe principiul vaporizării, fie al aerosolizării), tutunul de mestecat şi dispozitive electronice care încălzesc la temperaturi cuprinse între 220 şi 280 de grade „batoane” de tutun comprimat, procedeu în urma căruia se eliberează nicotina. Mai mult pe Libertatea.ro.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here