Oribilul caz de viol petrecut în judeţul Vaslui s-a repetat, luna trecută, şi în judeţul Olt, unde o fată de 18 ani a fost violată de patru tineri. Deşi incidentul a avut loc la jumătatea lunii trecute, cei patru suspecţi nu au petrecut nicio zi după gratii, ei fiind cercetaţi şi în prezent în libertate, după ce Parchetul Caracal a declinat competenţa soluţionării cazului către Parchetul Militar Bucureşti, unul dintre bărbaţi fiind militar.

Incidentul s-a petrecut pe data de 15 iunie. O fată originară din comuna Rusăneşti, judeţul Olt, dar cu domiciliul în oraşul Caracal, împlinea în ziua menţionată vârsta de 18 ani. În după-amiaza zilei respective, fata era împreună cu o prietenă de 15 ani. La un moment dat, în cursul zilei respective, cele două fete au urcat în maşina unui amic, coleg de clasă cu prietenul fetei care tocmai îşi sărbătorea ziua de naştere în acea zi, care le-a promis că le va conduce la prietenul lor comun.

Pe drumul dintre comuna Deveselu şi oraşul Caracal, şoferul a lăsat să urce în autoturism încă trei prieteni şi, pe un câmp în apropiere de oraşul amintit, au violat-o pe fata de 18 ani, în vreme ce prietena ei minoră era ţinută ostatică în maşină. Coşmarul a durat aproximativ două ore. Ulterior, fata a mers la Poliţie şi a depus plângere.

Surse apropiate anchetei au declarat că victima ar fi recunoscut că suspecţii, după producerea incidentului, au încercat să o determine să îşi retragă plângerea şi i-ar fi oferit diverse sume de bani, dar aceasta a refuzat.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au confirmat existenţa unui dosar în acest sens: ”Pe data de 15 iunie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost înregistrată o plângere penală a unei persoane de sex femeiesc în vârstă de 18 ani ce a reclamat săvârşirea unei infracţiuni de viol de către mai multe persoane. S-au făcut cercetări specifice, au fost identificaţi autorii şi, deoarece unul dintre aceştia este militar (militar român angajat la baza NATO din Deveselu, n.r.), s-a dispus declinarea competenţei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Acolo urmează să fie efectuată urmărirea penală şi, în funcţie de probe, va fi sesizată instanţa sau se vor lua alte măsuri”, a declarat Cristian Popescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Dosarul violului de la Caracal a fost trimis la Parchetul Militar Bucureşti abia în cursul zilei de joi – 23 iulie. Explicaţia întârzierii trimiterii dosarului a fost pusă pe seama întocmirii actelor de recunoaştere şi de identificare a suspecţilor, acţiuni ce i-ar fi împiedicat pe procurorii caracaleni să ia măsura reţinerii celor patru bărbaţi.

Cei patru suspecţi, cu vârste între 18 şi 26 de ani – recidivişti, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Ei nu au fost reţinuţi nici măcar o zi până acum pe parcursul cercetărilor, scrie Adevarul.ro.

Toate măsurile în acest dosar vor fi luate, în această fază a cercetărilor, de către Parchetul Militar Bucureşti, instituţie care a preluat etapa de cercetare penală a suspecţilor. Dacă acuzaţiile victimei vor fi confirmate pe parcusul urmării penale, procurorii militari vor dispune următoarele măsuri legale în acest caz, situaţie unde există trei scenarii: 1. Dacă se va stabili că autori ai faptei sunt atât militarul în cauză, dar şi civilii incriminaţi de fata-victimă, atunci dosarul va fi retrimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal care îi va acuza pe toţi suspecţii ”la pachet”; 2. dacă autor va fi identificat ca fiind doar militarul, atunci de dosar se va ocupa doar Parchetul Militar; 3. dacă se va stabili că autori sunt persoanele civile din grupul acuzat, atunci Parchetul Militar va retrimite dosarul înapoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, care îi va acuza pe suspecţi.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

2 COMMENTS

  1. CASTRATI-I PE NENOROCITI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Voteaza acest comentariu: 0  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here