Femeile depun eforturi pentru a atrage atenţia bărbaţilor, dar multe dintre ele sunt în zadar. Reprezentanţii sexului masculin nu găsesc deloc atrăgătoare unele dintre lucrurile pe care le fac femeile pentru ei.

Mesajele deochiate şi hainele decoltate sunt o „reţetă“ sigură de seducţie în filme, dar lucrurile stau foarte diferit în viaţa reală. „Bărbaţii nu sunt prea încântaţi când femeile încearcă să le capteze atenţia purtând haine sexy şi privindu-se foarte mult timp în oglindă“, spune Cammi Balleck, medic şi autor al cărţii „Happy, the New Sexy“, pentru publicaţia Woman’s Day. Iată câteva dintre lucrurile pe care femeile le cred sexy, dar care, în realitate, inhibă libidoul bărbaţilor.

1. Prea mult machiaj

Bărbaţilor le plac femeile îngrijite, care fac eforturi pentru a arăta bine, dar urăsc feţele pictate. Contrar credinţei unor femei, machiajul elaborat nu este o tehnică bună de seducţie. Rujul foarte roşu, stratul gros de fond de ten şi genele încărcate cu prea mult rimel „taie“ apetitul sexului opus. „Bărbaţilor le place naturaleţea. Bunul gust va atrage întotdeauna bărbaţii, pe când excesele îi îndepărtează“, spune dr. Balleck.

2. Sexul planificat

Bărbaţilor le place spontaneitatea în intimitate. Când este planificat, sexul îşi pierde farmecul. „Mesaje precum «Te aştept acasă, armăsarule» sau «Sunt a ta după cursul de yoga» fac sexul previzibil, iar lucrul acesta atenuează entuziasmul unui bărbat“, spune dr. Jane Greer, expert în relaţii. Este important să-ţi faci timp pentru sex când ai un program foarte încărcat, dar încearcă să-l planifici doar în minte.

3. Lumina stinsă

Bărbaţii sunt fiinţe vizuale prin excelenţă, iar energia lor sexuală provine într-o mare măsură din ceea ce văd. Când stingi lumina din dormitor, partenerul ar putea crede că te interesează mai mult cum arăţi decât cum te face el să te simţi, spune dr. Greer. Iar nesiguranţa pe propriul corp, motivul pentru care femeile preferă întunericul în intimitate, nu face decât să „stingă“ pasiunea în dormitor. Dacă nu te simţi confortabil cu lumina aprinsă, pune câteva lumânărele în cameră.

4. Zgârieturile pe spate

Poate că par foarte pasionale în filme, dar realitatea este că nimănui nu-i place să se aleagă cu răni după sex, spune Pepper Schwartz, profesor de sociologie la Universitatea din Washington. În loc să-l zgârii şi să-i laşi răni, apasă cu degetele şi cu mâinile pe corp.

5. Mimarea plăcerii

Atingerea orgasmului nu este o treabă uşoară în cazul femeilor, iar multe dintre ele cred că trebuie să-l mimeze când nu se întâmplă pentru ca partenerul să creadă că a făcut treabă bună. Problema este că, atunci când un bărbat îşi dă seama că l-ai minţit în intimitate, ar putea crede că nu este important pentru tine, spune dr. Greer.

6. Fără lenjerie intimă

Când nu porţi bikini la întâlnire, iubitul va găsi excitant gestul. Dar când renunţi să mai porţi lenjerie intimă la serviciu, la sala de fitness sau la doctor, el nu va fi prea încântat. Majoritatea bărbaţilor nu se simt confortabil ştiind că iubitele lor sunt dezinhibate şi în faţa altora. Dr. Geer spune că acest gest face femeia să pară „prea libertină şi disponibilă“.

7. Beţiile

Alcoolul te scapă de inhibiţii, dar când îl bei în exces, lucrurile îţi pot scăpa de sub control. „Când o femeie nu mai este stăpână pe ea, devine neatrăgătoare şi penibilă“, spune dr. Balleck.

8. Rolul domniţei la ananghie

Multe femei au convingerea că vulnerabilitatea şi nevoia de a fi mereu ajutate îi face pe bărbaţi să se simtă doriţi, dar realitatea este că această atitudine îi îndepărtează pe cei mai mulţi dintre ei. Niciun bărbat nu-şi doreşte să simtă că este babysitter pentru partenera lui. „Bărbaţii găsesc femeile inteligente mult mai sexy“, spune dr. Balleck. Cere-i ajutorul când ai nevoie cu adevărat de el, cum ar fi să repari ceva sau să găseşti, pentru că bărbaţilor le place să rezolve probleme.

9. Dominarea în pat

Una este să ai iniţiativă în pat şi cu totul alta este să preiei în totalitate controlul. „Indicaţiile pe care i le dai non-stop fac un bărbat să se simtă prost sau să aibă impresia că este dominat“, crede dr. Schwartz. Atitudinea de şef în intimitate nu este deloc sexy, mai spune specialistul. În loc să-i dirijezi toate mişcările, spune-i când se descurcă bine. Bărbaţii preferă să descopere singuri zonele erogene, şi nu să li se spună exact unde sunt acestea.

10. Sexul la prima întâlnire

Când eşti prea dornică să-ţi dai hainele jos, ar trebui să te aştepţi că vei fi judecată de partener. Aşteptarea este cel mai bun preludiu pentru bărbaţi, iar sexul de la prima întâlnire îl poate determina să se limiteze la o aventură de o noapte cu tine, crede dr. Greer.

Sursa: adevarul.ro

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here