Cu toții ne dorim să călătorim cât mai mult, să vizităm cât mai multe obiective turistice renumite sau poate pe multe dintre ele deja le-am văzut, însă niciodată nu știm suficiențe lucruri despre un oraș sau o țara anume. În continuare am enumerat doar o parte din lucrurile ce au adus un plus întregii lumi, au reușit să facă înconjurul lumii și să fie folosite sau recunoscute în majoritatea țărilor. Acestea sunt lucrurile pe care Franța ni le-a oferit și pentru care ar trebui să îi fim recunoscători.

1. Delicii alimentare

Francezii sunt cunoscuţi pentru delicatesele lor precum cornurile, vinul roşu, pâine prăjită, baghetele, brânza Camembert, preparatele din carne şi altele. Deserturile cum ar fi macaroons, eclerele, mousse-urile, creme brulee printre multe altele sunt dintre cele mai delicioase din lume.

 

2. Sărutul franţuzesc

Sărutul franţuzesc este popular considerat a fi cel mai pasional şi mai romantic sărut din lume. Ei au popularizat acest gest romantic şi l-au făcut celebru peste tot în lume.

 

3. Beretele

Beretele sunt mici şi drăguţe, pălării care au fost purtate în cea mai mare parte de artiştii francezi. Ele au devenit un trend popular în moda de pe tot globul şi arată foarte drăguţ purtate de fete.

 

4. Minune a lumii – Turnul Eiffel

Turnul Eiffel, structura mea de metal care se găseşte în mijlocul Parisului a fost cunoscut ca unul din cele mai romantice locuri din lume şi şi-a câştigat pe bună dreptate un loc între primele şapte minuni ale lumii. Privelişte uluitoare de sus e ceva ce trebuie să vezi neapărat.

 

5. Festivalul de Film de la Cannes

Francezii sunt cunoscuţi pentru dragostea lor faţă de cinema şi au realizat unele dintre cele mai bune filme. Festivalul de Film de la Cannes este în mod incontestabil cea mai populară celebrare a profesioniştilor din film la nivel mondial, un loc unde aceştia se întâlnesc şi se salută reciproc.

 

6. Ferestrele franceze

Frumoasele ferestre din uşi, făcute din sticlă de găsesc în interiorul a nenumărate case din întreaga lume şi sunt create de francezi. Pot fi numite ca una din cele mai frumoase piese de arhitectură făcute vreodată.

 

7. Barba franceză

Barba sexy franceză arată foarte bine pe bărbaţi, mai ales pe cei care au păr „cu sare şi piper”. Este incredibil cum francezii au invetat atât de multe lucruri frumoase în domenii variante.

 

8. Multe alte invenţii

Nu multe naţiuni se pot lăuda cu atât de multe invenţii moderne fără de care ne e greu să ne imaginăm viaţa, cum sunt cele inventate în Franţa de oamenii de ştiinţă francezi. Acestea includ laptele pasteurizat, uscătoarele de păr, denimul, taxiurile, baloanele cu aer cald, bicicletele etc.

 

Lavinia-Andreea Leopa

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here