Astazi s-a dat startul unui noi sezon în Formula 1, care a debutat cu Marele Premiu al Australiei. Prima cursă din sezonul 2014 a fost  câstigată de germanul Niko Rosberg(Mercedes).

Colegul  britanic al lui Rosberg, Lewis Hamilton şi cvadruplul campion mondial german Sebastian Vettel (Red Bull) au abandonat după doar patru, respectiv cinci tururi.

Podiumul a mai fost alcătuit de australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) şi de danezul debutant Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes). Însă podiumul nu a rămas aşa deoarece pilotul australian al echipei Red Bull, Daniel Ricciardo, care încheiase pe locul 2 cursa de la Melbourne, a fost descalificat, duminică, după ce comisarii FIA au constatat că monopostul său a consumat mai mult combustibil decât limita admisă de regulament, 100 de kilograme/oră, informează BBC.

Ca urmare podiumul final arată astfel: Rosberg, Kevin Magnussen şi Jenson Button.

Rosberg a confirmat forma bună în care s-a aflat echipa sa Mercedes în testele dinaintea sezonului şi a câştigat într-o manieră categorică primul Grand Prix din noua eră a Formulei 1, ce are în prim-plan motorul turbo V6 de 1,6 litri. Germanul, al treilea la start, a plecat ca din puşcă, i-a depăşit pe cei doi piloţi aflaţi în faţa sa, Lewis Hamiton şi Daniel Ricciardo, apoi a făcut o cursă în “Vettel style”, trecând linia de sosire cu un avans de aproape 25 de seunde. Victoria sa nu a fost pusă la îndoială în niciun moment, nici când, în turul 12, safety Car-ul a pătruns pe pistă, în urma unui uşor accident suferit de Bottas.

Clasamentul constructorilor este condus de echipa McLaren, cu 27 de puncte, urmată de Mercedes, cu 25 de puncte, Red Bull cu 18 puncte, Ferrari cu 14 puncte, Williams cu opt puncte, Force India cu 6 puncte şi Toro Rosso cu 3 puncte.

A doua etapă va avea loc la 30 martie, în nocturnă, în Malaysia, la Sepang.

Marius Ghencea

Distribuie:2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here