Trupele israeliene au intrat sâmbătă în confruntări directe cu combatanţii mişcării islamiste Hamas la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza, a anunţat ministrul israelian al securităţii, Yitzhak Aharonovich, citat de agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

La rândul ei, gruparea Hamas susţine că a efectuat o operaţiune ‘în spatele liniilor inamice’, adică pe teritoriul Israelului, informaţie neconfirmată de statul evreu.

De pe data de 8 iulie aviaţia militară israeliană a efectuat zilnic raiduri aeriene asupra Fâşiei Gaza, teritoriu controlat de mişcarea Hamas, iar joi seară a fost iniţiată faza terestră a operaţiunii. Obiectivul guvernului condus de premierul Benjamin Netanyahu este anihilarea capacităţii militare a acestei grupări islamiste şi neutralizarea reţelei sale tuneluri subterane pe care le-ar putea folosi aceasta pentru a se infiltra pe teritoriul israelian.

În aceste 12 zile de campanie militară cel puţin 324 de palestinieni au fost ucişi şi 2.280 răniţi, majoritatea victimelor fiind civili. De partea israeliană s-au confirmat doi morţi în rândul civililor în urma atacurilor mişcării Hamas, iar un soldat ar fi fost ucis sâmbătă de un proiectil antitanc lansat greşit de trupele israeliene.

Distribuie:51000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here