Ca răspuns al celei mai restrictive legislație care limitează accesul la avort în Spania, un grup de activiști de artă, cunoscut pentru activitatea sa perturbatoare, ia măsuri.

Membrii Luzinterruptus au creat “Drepturi călcate în picioare “, o instalație de artă radical format din  păpuşi gonflabile, pe jumătate umflate, presărate pe străzile din fața Ministerului de Justiție din Madrid, în această lună . Păpușile, amplasate pe trotuar ca ” un covor de organisme gata să fie călcat în picioare”, sunt echipate cu lumini stralucitoare și bucăți de bandă negre în gură, care crează o imagine tulburătoare.

Lucrarea este menită să influenţeze practicile de luare a deciziilor de către politicienii din Spania, în special a proiectul de lege controversat anti-avort, care a avansat după un vot secret în Parlament luna trecută. Legea ar face avortul ilegal , cu excepția cazului de viol sau amenințare gravă la adresa sănătății din cauza sarcinii .

În Spania, se pare că drepturile sociale dobândite pe parcursul multor ani de democrație sunt în pericol de dispariție”, au scris activiştii de artă Luzinterruptus pe site-ul lor. “Aceste drepturi, considerate a fi de bază de către cetățenii unei societăți evoluate, acum sunt diminuate și  dacă nu suntem atenți vor dispărea în cele din urmă”, mai adaugă aceştia.

Distribuie:1110

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here