Află ce le atrage pe femei la un bărbat

Home > Află ce le atrage pe femei la un bărbat

Daca va ganditi ca zambetul vostru este cel care suceste mintile femeilor s-ar putea sa va inselati. Se pare ca barbatii tacuti si deprimati sunt atractivi din punct de vedere sexual, cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea din British Columbia (Canada), citati de Mail Online.

Potrivit studiului efectuat de acestia, femeile sunt mai putin atrase de barbatii zambitori, preferandu-i pe cei care par trufasi si puternici sau dreprimati si sfiosi. De partea cealalta lucrurile stau invers: urmasii lui Adam sunt ademeniti mai degraba de femeile care par fericite si decat de cele care par ingamfate si sigure pe ele.

Autorii canadieni au sugerat faptul ca preferintele umane din domeniul atractiei fizice au fost modelate de-a lungul secolelor de evolutia sociala si de forte culturale

De exemplu, teoriile evolutioniste au sugerat ca femeile se simt atrase de manifestarile de mandrie ale barbatilor, deoarece acestea implica un anumit statut social, anumite competente, dar si capacitatea de a-i asigura partenerului de viata mijloacele unui trai decent si sanse mai mari de a avea copii.

Potrivit autorilor canadieni, expresia de mandrie accentueaza trasaturile fizice tipic masculine, precum o parte superioara a trupului mai bine evidentiata si o musculatura mai pronuntata.

Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 1.000 de participanti de varsta adulta, care au notat nivelul de atractie sexuala pe care il resimteau in momentul in care le-au fost prezentate fotografiile unor persoane de sex opus. Fotografiile prezentau manifestari ale unor atitudini umane considerate universal cunoscute, precum fericire, mandrie si rusine/sfiala.

Sursa

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here