Grupul de hackeri Anonymous a anunțat, joi, pe contul său de Twitter, lansarea campaniei #OpCharlieHebdo și a amenințat cu o reacție masivă după atacul sângeros comis miercuri la sediul publicației franceze Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți și 11 răniți, potrivit Le Figaro.

“Așteptați-vă la o reacție masivă și frontală din partea noastră întrucât lupta pentru apărarea acestor libertăți este însăși baza mișcării noastre”, a declarat Anonymous.

Redacția săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo a fost, miercuri, ținta unui atac terorist, soldat cu 12 morți și care a îndoliat întreaga Franță și a ridicat problema libertății de exprimare.

În prezent, un amplu dispozitiv al poliției și jandarmeriei franceze a fost desfășurat la circa 80 de kilometri de Paris, în zona unde au fost reperați frații Cherif și Said Kouachi, suspecți pentru atacul de la sediul redacției Charlie Hebdo. Cei doi fuseseră localizați joi dimineață într-o mașină, pe o șosea în departamentul Aisne, în apropiere de localitatea Villers-Cotteret, în nordul Franței.

Marți, site-ul Ministerului francez al Apărării a fost ținta unui atac informatic revendicat de grupul Anonymous care a afirmat că vrea “să răzbune” un militant ecologist ucis în octombrie în reprimarea unei manifestații, informează AGERPRES.

 

Abonare
Distribuie:0000Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here