Arabia Saudita ar fi propus Rusiei sa renunte la sustinerea presedintelui sirian Bashar al-Assad in schimbul unei sume de 300 de miliarde de dolari, potrivit unor informatii aparute in presa iraniana.

Intr-un articol consacrat discutiilor ce au avut loc la 11 octombrie in statiunea rusa Soci intre presedintele Vladimir Putin si ministrul apararii din Arabia Saudita, printul Mohammed ben Salman, ziarul iranian Ettelaat a scris saptamana trecuta ca reprezentantul saudit ar fi propus Moscovei suma de 300 de miliarde de dolari si alte investitii in economia rusa in schimbul renuntarii la sustinerea presedintelui Assad.

Acelasi ziar preciza ca propunerea saudita a fost respinsa de liderul de la Kremlin.

‘Nu este adevarat. Sunt informatii false”, a afirmat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin, potrivit agentiei TASS, citata denoteaza Agerpres.

La inceputul acestei luni, Arabia Saudita a cerut Rusiei, alaturi de alte state ale coalitiei internationale ce actioneaza in Siria, sa inceteze operatiunile sale militare „impotriva opozitiei si a populatiei civile siriene si sa se concentreze asupra eforturilor de a lupta impotriva Statului Islamic’.

Moscova sustine ca operatiunile sale in Siria vizeaza gruparile teroriste, in special Statul Islamic. Insa SUA, care conduc coalitia internationala ce efectueaza de un an lovituri aeriene impotriva gruparii jihadiste din Siria, acuza Moscova ca inteventia sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul sau, presedintele Bashar al-Assad.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here