Organismul trece prin schimbări hormonale de la naștere până la moarte. De-a lungul timpului, aceste modificări pot să aibă un impact negativ asupra funcțiilor reproductive și sexuale și a metabolismului.

Dacă te confrunți cu un dezechilibru hormonal, există riscul ca sănătatea ta să aibă de suferit. Iată câteva semne care te avertizează că ai această problemă.

Iei în greutate

Dacă ai obeservat că ai pus ceva kilograme în plus, în ciuda unei alimentații sănătoase și a unor activități fizice, este posibil să te confrunți cu dereglări hormonale. Unele probleme tiroidiene pot provoca, de asemenea, creșterea în greutate. Mergi la medic pentru un control amănunțit și evită alimentele procesate, zahărul și grâul.

Te confrunți cu insomnie

Dacă ai dificultăți de somn, este posibil să fie din cauza dezechilibrului hormonal. Specialiștii recomandă să incluzi în regimul tău alimente cu proteine slabe și să le consumi în special la cină. Mai mult, poți încerca să faci exerciții fizice și yoga.

Ești mereu stresată

Stresul cronic afectează funcțiile suprarenale, care favorizează scăderea progesteronului și a altor hormoni.

Transpiri foarte mult

Dacă transpiri mult noaptea și ai bufeuri, există riscul să fie din cauza dezechilibrului hormonal. Notează-ți zi de zi ceea ce mănânci și ce bei, cum te simți și ce fel de emoții determină temperatura să crească. Astfel, îți vei da seama ce să schimbi din rutina zilnică pentru a nu mai avea bufeuri.

Ai pofte

Sentimentul că vrei să mai consumi ceva, chiar și după ce măncânci, poate fi un indicator că ceva este în neregulă. Elimină zaharurile, laptele, produsele din grâu și alcoolul pentru a-ți controla pofta și pentru a-ți îmbunătăți digestia.

Te simți obosită

Ai senzația că ești mereu fără chef și obosită? Dezechilibrul hormonal ar putea fi motivul pentru oboseala ta. O dietă adecvată îmbogățită cu substanțe nutritive, fără grâu și semințe, pot ajuta la stabilizarea zahărului din sânge.

 

Sursa

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here