Preşedintele rus, Vladimir Putin, ar suferi de o formă de autism, sindromul Asperger, care îl obligă să exercite un control maxim asupra sa, potrivit unui raport al Pentagonului redactat în 2008 şi publicat joi, scrie Liberation.

Studiind expresia şi mişcările feţei sale în diverse înregistrări video, experţi militari au tras concluzia că dezvoltarea neurologică a lui Putin ar fi fost perturbată din copilărie, dând impresia unui dezechilibru şi de stânjeneală în relaţiile cu alţii.
„Evoluţia neurologică a lui Putin a fost întreruptă în copilărie”, scrie Brenda Connors, expert la Naval War College din Newport. Analiza mişcărilor sale dezvăluie că „preşedintele rus are o anormalitate neurologică”, afirmă ea, prezentând „ipoteza că la începutul vieţii, poate chiar în uter, Putin a suferit un accident emisferic”. O notă de subsol afirmă că „accidentul emisferic” ar fi putut fi un atac cerebral şi subliniază că mama lui, care avea o sănătate precară, l-a născut la vârsta de 41 de ani, scrie, la rândul său, cotidianul american USA Today.
Ca urmare,„principala sa formă de compensare (a bolii) este controlul extrem”, care „se reflectă în stilul său de a lua decizii şi în modul de guvernare”.

Această problemă serioasă de comportament a fost identificată de neurologi drept sindromul Asperger, o formă de autism care afectează toate deciziile lui Putin, afirmă autorul raportului, Brenda Connors, de la Şcoala de Război a Marinei, care provine din centrul de reflecţie internă al Pentagonului numit Office of Net Assessment. Dar Pentagonul a minimizat importanţa raportlui, care a fost dat publicităţii joi de USA Today şi care nu a ajuns niciodată până pe biroul secretarului Apărării sau al altor lideri militari, scrie Liberation.

Cercetătorii nu îşi pot dovedi însă teoria, afirmă raportul, pentru că nu pot efectua o scanare a creierului preşedintelui rus. Ei se bazează doar pe analiza tiparului mişcărilor, care înseamnă studierea mişcărilor unui individ pentru a obţine indicii despre cum ia deciziile persoana respectivă sau despre cum reacţionează la evenimente.

Potrivit raportului Pentagonului, privirea fixă a lui Putin este marca unei deficienţe neurologice şi a unei incapacităţi de a face faţă semnalelor externe.

Putin afişează o hipersensibilitate şi o puternică dependenţă de luptă, reacţii reci sau dă impresia că fuge, în locul unui comportament social mai nuanţat.

 

Lavinia-Andreea Leopa

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here