Ce gen de muzică te face mai inteligent

Home > Ce gen de muzică te face mai inteligent

Potrivit site-ului lepoint.fr, elevii care obţin cele mai mici note la examentul SAT (Scholastic Assessment Test, examenul cel mai important din Statele Unite pentru intrarea la universitate) sunt fani ai cântăreţilor Beyonce, Jay-Z, Lil Wayne, Justin Timberlake şi Akon.

Este ceea ce a demonstrat studiul statistic realizat de Virgil Griffith, un hacker american care, pentru a se amuza puţin, a comparat performanţele şcolare obţinute de câteva mii de liceeni cu piesele muzicale ascultate de aceştia pe reţeaua de socializare Facebook.

Astfel, 133 de artişti au fost repertorizaţi, iar clasamentul preferinţelor indică faptul că elevii cu cele mai bune rezultate şcolare ascultă L.V. Beethoven, Sufjan Stevens, Bob Dylan, Radiohead şi U2, scrie Mediafax.

Elevii cu rezultate medii la învăţătură sunt fani ai cântăreţilor Frank Sinatra, Bob Marley şi Elton John.

“Spun oare gusturile noastre muzicale câte ceva despre inteligenţa noastră?” – aceasta era întrebarea la care a dorit să răspundă tânărul hacker în studiul său. El a alcătuit pe Facebook un Top 10 al celor mai apreciate piese de elevii din 1.352 de şcoli, înainte de a compara acele rezultate cu scorurile obţinute la testul SAT. Deşi rezultatele spun ceea ce spun, după părerea tânărului autor al studiului, ele nu dovedesc însă că ar exista o legătură de cauzalitate între cele două elemente. Cu atât mai mult cu cât SAT este un test care evaluează mai puţin inteligenţa elevilor cât logica şi memoria lor. Totuşi, acest lucru nu a împiedicat un grafic alcătuit de acelaşi Virgil Griffith, intitulat “Musicthatmakesyoudumb” (“Muzica care te face prost”) să circule masiv pe internet încă din 2009.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here