Desi ne-am putea gandi la  cele mai bune care au fost lansate in 2022, acest 2023 aduce multe si suntem cu ochii pe toate lucrurile bune care vor ajunge pe ecranele si cinematografele noastre in acest an.

Vom lasa deoparte noi sezoane precum Los Bridgertons (unul dintre  cele mai bune seriale Netflix ), Euphoria sau Succession (numarand orele pentru acestea doua, nu ma ascund, sunt unul dintre  cele mai bune seriale HBO dintr-un motiv ) sa ne concentram doar pe cele complete.noutati care merg de la noul Marvel pana la primul serial cu The Weeknd. Acestea sunt cele mai bune seriale si filme care vor fi lansate in 2023.

M3GAN

Daca a-ti dori tot ce este mai bun pentru cel mai bun prieten al tau este o crima, atunci M3GAN este in mod clar vinovat. Singura lui crima a fost sa iubeasca! Elisa McCausland si Diego Salgado l-au definit in Sofilm drept „un comic Frank Miller sau un film Paul Verhoeven pentru vremurile Baby Yoda”. Nimic de adaugat.

Operatiunea Fortune: Marea pacaleala

In 2015, Guy Ritchie a incercat sa-si intemeieze propria franciza de spionaj cu Operatiunea UNCLE (un film de revendicat de cand… acum!). Intrucat acel blockbuster nu s-a descurcat bine la box office, el a facut din nou acelasi lucru din transeele filmului B, iar rezultatul este la fel de placut ca si petrecerea unui weekend cu Statham, Aubrey Plaza, Hugh Grant, Josh Hartnett si restul echipajului.distributie.

Viata

O recenzie rafinata a Living (1952), unul dintre cele mai bune filme ale lui Akira Kurosawa, regizat de un trident care merita mentiune individuala: a) Oliver Hermanus, un regizor inzestrat cu o sensibilitate deosebita pentru a surprinde acele mici momente din viata care nu se pot reduce la cuvinte. ; b) Kazuo Ishiguro, scenarist si scriitor specializat in a traduce in cuvinte acele mici momente din viata pe care noi ceilalti nu le putem; si c) Bill Nighy, maestru al actoriei, fara de care orice altceva ar fi lipsit de sens.

Brian si Charles

In sectiunea Incredibly Weird British Films, care ne-a oferit intotdeauna atat de multa bucurie, avem aceasta dramedie foarte ciudata la care se ajunge cel mai bine fara sa stim prea multe, atunci nu vom abunde inutil in mesajul nostru: „Va rog sa nu o ratati. ” .

Paianjenul Sfant

Poate parea un thriller acasa de acasa, dar in mainile lui Ali Abbasi, regizorul formidabilului Border (2018), aceasta poveste adevarata devine o reglementare radicala a conturilor cu mentalitatea unei intregi societati, Iranul, care in 2001 Reactionez aberant la evenimentele care sunt recreate aici. Inca o data, cinematograful isi demonstreaza capacitatea de a vindeca rani colective printr-un catarsis fictiv.

Babilonul

Este, din pacate, foarte obisnuit sa vezi cum cineasti promitatori se grabesc sa-si pile marginile si sa se lase imblanziti in momentul exact in care un mare studio ii observa. Ceea ce transforma schimbarea radicala a cursului pe care Damien Chazelle a dat-o aici intr-un miracol: regizorul La La Land (2016) peta, trimite totul la iad si se reformuleaza ca un kamikaze dionisiac intr-un banchet cinematografic gargantuesc intr-un proces chimic. stare pura. Unul dintre acele filme rare pe care il iubesti mai mult pentru esecurile sale decat pentru succesele sale.

Decizia de a pleca

Unul dintre cele mai rasunator filme romantice din ultima vreme, dovada fiind faptul ca nu-i deranjeaza sa pierzi fani noir intr-o a doua jumatate care arunca toate conventiile noir in iad pentru a se concentra pe conexiunea profunda (si potential distructiva) intre doua persoane. care in adancul lor inteleg propozitia.

Gudron

Cate Blanchett si regizorul Todd Field ofera cea mai profunda, mai provocatoare si mai captivanta reflectie asupra climei post-Me Too care va veni pana in prezent in calea noastra. Un film care ridica vezicule si pune genul de intrebari care nu ne fac tocmai sa ne simtim confortabil.

Balena

Sau cum Darren Aronofsky a citit scenariul altcuiva, s-a recunoscut in acea poveste si l-a chemat pe Brendan Fraser sa intruchipe unul dintre cele mai dificile personaje din cinematografia contemporana. Totul a mers bine, bineinteles: de la prezentarea sa la Venetia, The Whale a reinviat o cariera scurtata pe nedrept inainte de vreme.

Banshees de Inisherin

Pentru Martin McDonagh, singuratatea masculina este un monstru care are dinti si te poate musca. Cel mai bun film al sau de pana acum combina comedia accesibila si drama existentiala (uneori chiar in cadrul aceleiasi secvente) pentru a spune procesul inexorabil de degradare a unui suflet fericit. Imi pare rau Brendan, dar Colin Farrell merita sa castige acel Oscar.

Familia Fabelman

Un portret al artistului adolescent care a reusit sa-i surprinda pe picior gresit chiar si pe cei mai dedicati adepti ai cinematografiei lui Steven Spielberg, intrucat putini se asteptau ca presupusul sau tribut adus povestirii in imagini sa includa reflectii atat de dureroase, in care talentul sau se reflecta. Apare mai degraba ca un blestem decat ca un cadou. Captura finala este deja istoria filmului.

Triunghiul tristetii

Traim in epoca de aur a satirelor despre cum ar trebui sa fim toti de acord sa-i mancam pe cei bogati, dar nu toti au o intepatura la fel de ascutita ca ultimul Palme d’Or de la Cannes, un veritabil carnaval al personalitatilor extreme (de fapt, reflectez a principalelor flageluri care napadesc societatea noastra contemporana) care nu inceteaza sa evolueze in fata ochilor nostri.

Saint Omer, poporul impotriva lui Laurence Coly

O drama juridica? Noi suntem siguri? In mainile experte ale regizoarei Alice Diop, cazul real al unei femei care a fost judecata in urma cu zece ani pentru uciderea involuntara a bebelusului ei se transforma intr-o noua versiune a Medeei prin Marguerite Duras, cu atatea de spus despre maternitate, compasiune . si Frank post-colonial ca cele doua ore de durata sunt scurte.

John Wick 4

Trei ore de cinema pur. Cel mai bun film de actiune lansat pana acum anul acesta (nu credem ca va fi prea mare concurenta de acum pana in decembrie) este propulsat de angajamentul neclintit al unui protagonist care, inca o data, da totul in fiecare dintre secventele sale. , coregrafiat de parca ar fi un balet. Keanu Reeves merita un monument. Langa Inima Sacra a Parisului, desigur.

Super Mario Bros. Filmul

Ce sa mai spunem: marele fenomen de box office al anului este si o clasa de master despre cum sa adaptezi un joc video clasic pentru a-l transforma intr-un spectacol hilar pentru intreaga familie.

Renfield

Cu aceasta comedie de groaza castigam cu totii: Nicolas Cage a reusit sa-si indeplineasca visul de a-l juca pe Contele Dracula, avem a noastra sa-l vedem jucandu-l pe Contele Dracula. Totusi, eroul emisiunii este Nicholas Hoult, perfect in rolul unui servitor care decide sa-si reconceptualizeze relatia cu vampirul ca o relatie toxica.