Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre visele tale.

Visatul te poate ajuta să înveți

Dacă înveți pentru un test sau te documentezi despre un nou task, cel mai bine ar fi să te culci mai devreme decât să stai până târziu în noaptea să înveți.

Motivul: cercetarorii de la Harvard Medical School spun că în timp ce dormi și visezi, creierul poate memora mult mai ușor ceea ce ai citit înainte să adormi. Tot ce trebuie să faci este să te așezi în pat, să citești măcar o data ceea ce trebuie să ții minte și să încerci să nu te gândești la nimic altceva. Astfel creierul tău va ține minte mult mai ușor.

Și femeile au vise umede

Ai crezut că doar bărbații se pot trezi în plin orgasm? Te-ai înșelat. Psihoterapeutii spun că și femeile au orgasm în timp ce dorm și că majoritate își amintesc asta dimineață. Ceea ce este interesant este faptul că de multe ori orgasmul nu se produce pentru că l-ai visat pe Ryan Gosling sau Brad Pitt, ci pur și simplu corpul tău își face de cap.

Cel mai frecvent vis? Te înșală iubitul.

Dacă te-ai trezit într-o transpirație rece pentru că tocmai ai visat că soțul tău te înșală, fii liniștită. Această frică este atât de puternică în subconștientul nostru încât, mai bine de 70% dintre femei visează că sunt înșelate de soți sau iubiți.

Poți avea peste 10 mii de vise pe noapte

Experții spun că nu ți le poți aminti pe toate, dar de obicei visam zeci de mii de întâmplări într-o singură noapte. Cel mai scurt vis poate avea și 5 minute iar când te trezești să te simți de parcă l-ai visat toată noaptea.

Poți rămâne în vis și după ce te-ai trezit

Tocmai visai ceva frumos și ți-a sunat alarmă? Nu-ți fă griji, așează-te într-o poziție confortabilă și culca-te la loc, poți continuă visul chiar dacă te-ai trezit. Ideea este să te miști cât mai puțin când te-ai trezit. Așadar dacă îți place să-ți visezi visele până la capăt, pune telefonul aproape de ține, pentru un snooze trebuie doar să ridici un deget.

Toate visele pot fi interpretate

Ai fi surprinsă să afli că până și visul despre nuntă Angelinei Jolie pe care tocmai l-ai avut, poate fi interpretat. Dacă ești pasionată și fascinată de visele tale, poți merge la un medic și te poate ajută să afli ce înseamnă. Poate fi chiar amuzant.

Visele repetitive transmit ceva important

Dacă ai același vis o data la câteva zile sau săptămâni trebuie să iei în considerare ideea că: creierul tău vrea să-ți transmită ceva. Data viitoare fii atentă la astfel de vise și încearcă să descoperi misterul din spatele lor. Cine știe, poate fi o soluție la o problemă care te macină.

Îți poți controla visele

Ideea filmului Inception este aceea că oamenii își pot controla visele și le pot schimbă în timp ce acestea se întâmplă. Se pare că după un ultim studiu peste 3000 de persoane pot face acest lucru. Nu este foarte ușor să faci asta însă cu puțin exercițiu s-ar putea să reușești. Un doctor te poate ajută să practici această metodă, ea fiind recomandată persoanelor care au coșmaruri în fiecare seară.

Nu trebuie să dormi pentru a putea visa 
Se pare că, poți visă cu ochii deschiși chiar în timp ce citești acest articol sau te uiți la monitor cât ești la birou. Visele cu ochii deschiși sunt reale și cumva destul de ușor de experimentat, spune Doctorul Bulkeley, trebuie doar să intri rapid în zonă ta de imaginație bogată. Caută un loc liniștit și amintește-ți un vis, apoi nu uită să rămâi trează și lasă visul să se dezvolte ușor. E o metodă bună de relaxare.

Lavinia-Andreea Leopa

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here