Cel mai sigur lucru este ca ai auzit, repetat si chiar te-ai simtit inspirat de unele dintre frazele lui Steve Jobs . Fiecare dintre acestea reflecta modul de a vedea viata acestui antreprenor care a schimbat cursul umanitatii cu produsele sale.

In biografia lui Steve Jobs, scrisa de Walter Isaacson, sunt spuse detalii despre viata acestui personaj care cauzeaza, de la controverse datorate deciziilor si modului sau de actionare, pana la inspiratie datorita persistentei, metodologiei si dragostei sale pentru munca.

Fiecare dintre aceste fraze Steve Jobs iti va servi indiferent de situatia ta actuala din viata ta; daca sunteti antreprenor, student sau angajat; daca esti pierdut in scopul vietii tale sau daca stii unde vrei sa ajungi.

Esti in cautarea unei surse de inspiratie pentru viata ta? Vrei sa auzi sfatul unora dintre cei mai recunoscuti antreprenori de succes din ziua de azi? Te intrebi cum sa ramai inspirat in ciuda vremurilor grele? Aceste fraze Steve Jobs va vor oferi ceea ce aveti nevoie.

Fraze Steve Jobs care sa te inspire in viata:

1. „Nimeni nu vrea sa moara. Nici macar oamenii care vor sa mearga in rai nu vor sa moara pentru a ajunge acolo. Cu toate acestea, moartea este soarta pe care o impartasim cu totii. Nimeni nu a scapat vreodata.

Si asa ar trebui sa fie, pentru ca moartea este foarte probabil cea mai buna inventie a vietii . Este agentul schimbarii vietii. Stergeti vechiul pentru a face loc noului.

2. „Ceea ce imi place cel mai mult in viata nu costa bani. Este foarte clar ca cea mai valoroasa resursa pe care o avem cu totii este timpul.»

3. « Ce este Apple, pana la urma? Apple se refera la oameni care gandesc „in afara cutiei”, oameni care doresc sa foloseasca computerele pentru a-i ajuta sa schimbe lumea, sa-i ajute sa creeze lucruri care fac diferenta si nu doar sa faca o treaba.”

4.  „A fi cel mai bogat om din cimitir nu a fost niciodata scopul meu. Sa ma culc noaptea spunand ca am facut ceva minunat… asta conteaza pentru mine.”

5. „Uneori, cand inovezi, faci greseli. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa le recunoasteti rapid si sa continuati sa va imbunatatiti celelalte inovatii.”

6. „Sunt la fel de mandru de lucrurile pe care nu le-am facut, precum sunt de lucrurile pe care le-am facut. Inovatia inseamna sa inveti sa spui nu miilor de lucruri.

7. „Munca ta va ocupa o mare parte din viata ta si singura modalitate de a fi cu adevarat multumit este sa faci ceea ce simti ca este o munca grozava. Si singura modalitate de a face o munca grozava este sa iubesti ceea ce faci.

Daca nu l-ati gasit inca, cautati in continuare. Nu te multumi. Ca in toate problemele inimii, vei sti cand o vei gasi. Ai curajul sa-ti urmezi inima si intuitia. Ei stiu cumva ce vrei cu adevarat sa devii.”

8. „Cred ca daca faci ceva si iese destul de bine, atunci ar trebui sa faci ceva minunat, nu sa stai prea mult pe el. Imagineaza-ti ce urmeaza”

9. „Aceasta a fost una dintre mantrele mele puternice: concentrare si simplitate . Simplul poate fi mai dificil decat complex; trebuie sa faci un efort pentru a-ti simplifica modul de a gandi»

10. „Calitatea este mai importanta decat cantitatea. Un home run este mult mai bun decat doua duble.”

11.  „Oamenii care sunt suficient de nebuni incat sa creada ca pot schimba lumea sunt cei care o fac”

12. „Timpul tau este limitat, asa ca nu-l pierde traind vietile altora. Nu va lasati prinsi de dogme, adica de a trai cu rezultatele gandirii altora.”

13. „Nu lasa zgomotul opiniilor altora sa-ti inece propria voce interioara. Si cel mai important, ai curajul sa-ti urmezi inima si intuitia»

14. „Nu poti conecta punctele privind drept inainte; le poti conecta doar cu fata in spate. Trebuie sa ai incredere ca punctele se vor conecta cumva in viitorul tau.”

15. „Trebuie sa ai incredere in ceva: intestinul tau, destinul tau, viata ta, karma ta, orice. Aceasta abordare nu m-a esuat niciodata si a facut toata diferenta in viata mea.”

16. „Fii un criteriu de calitate. Unii oameni nu sunt obisnuiti cu un mediu in care se asteapta excelenta”

17. „In ultimii 33 de ani, m-am uitat in oglinda in fiecare dimineata si m-am intrebat:

Daca azi ar fi ultima zi din viata mea, as vrea sa fac ceea ce am de gand sa fac astazi?

Si ori de cate ori raspunsul a fost Nu, de multe zile la rand, stiu ca trebuie sa schimb ceva »

18. „Sunt convins ca aproximativ jumatate din ceea ce separa antreprenorii de succes de cei fara succes este perseverenta”.

19. „Tehnologia nu este nimic. Important este ca ai incredere in oameni, ca sunt buni si inteligenti si ca, daca le dai unelte, vor face lucruri minunate cu ei»

20. „Intotdeauna am fost atras de cele mai revolutionare schimbari. Nu stiu de ce, poate pentru ca sunt mai dificile. Sunt mult mai stresanti din punct de vedere emotional. Si de obicei treci printr-o perioada in care toata lumea iti spune ca ai esuat complet”.

21. „Mai simplu spus, nu m-am intors la Apple sa fac avere. Am fost foarte norocos in viata mea si am deja unul. Cand aveam 25 de ani, averea mea neta era de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Asa ca am decis ca nu voi lasa asta sa-mi strice viata. Nu ai cum sa le cheltuiesti pe toate si nu vad bogatia ca validand inteligenta mea.”

22. «Modelul meu de afaceri a fost ca The Beatles: erau patru tipi care controlau tendintele negative ale altora; se echilibrau unul pe altul. Si intregul era mai mare decat suma partilor.

23. „A-ti aminti ca vei muri este cel mai bun mod pe care il cunosc pentru a evita capcana de a crede ca ai ceva de pierdut. Esti deja goala. Nu exista niciun motiv sa nu-ti urmezi inima.”

24. Sa fiu concediat de la Apple a fost cel mai bun lucru care mi s-ar fi putut intampla. Greutatea de a avea succes a fost inlocuita cu usurinta de a fi din nou incepator. M-a eliberat sa intru in una dintre cele mai creative perioade din viata mea.

25. „Toata lumea de aici are sentimentul ca acest moment este unul dintre cele in care influentam viitorul”

26. „Trebuie sa muncesti din greu pentru a-ti simplifica gandirea. Va merita pana la urma, pentru ca odata ajuns acolo, poti muta muntii”.

 27. „Detaliile conteaza, merita sa astepti pentru a face bine”

28. Daca nu iubesti ceva, nu vei face eforturi suplimentare, nu vei lucra in weekend si nu vei contesta la fel de mult status quo-ul .

29. „Suntem aici pentru a face o adancime in univers. Altfel, pentru ce suntem aici?

30. „Daca te uiti cu adevarat indeaproape, vei vedea ca majoritatea succeselor peste noapte au durat mult.”

31. „Sa inventam maine in loc sa ne facem griji pentru ceea ce s-a intamplat ieri”

32. „Vreau sa-mi las amprenta asupra universului”

33. „Trebuie sa actionezi si sa fii dispus sa esuezi. Daca ti-e frica sa nu reusesti, nu vei ajunge prea departe.”

34. „Datoria mea nu este sa le fac oamenilor usor. Treaba mea este sa le fac mai bune.”