COD GALBEN de CEAŢĂ. Traficul este îngreunat pe mai multe drumuri din ţară

Home > COD GALBEN de CEAŢĂ. Traficul este îngreunat pe mai multe drumuri din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, mai multe atenţionări COD GALBEN de ceaţă valabile în Muntenia şi Moldova.

Până la ora 10:30, local în județele Vrancea și Bacău, inclusiv drumurile județene și E85 se va semnala ceață, vizibilitate redusă sub 200 de metri, izolat 50 de metri.

Între orele 10:00 şi 14:00, în judeţele Buzau, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti şi zona de câmpie a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, precum şi autostrăzile A2 şi A3 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunţat că pe mai multe drumuri din ţară, mai ales din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Suceava, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi municipiul Bucureşti se circulă cu dificultate din cauza ceţii, care pe alocuri reduce vizibilitatea sub 50 de metri. De asemenea şi pe autostrăzile A1, A2, şi A3 ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri, iar pe alocuri chiar şi sub 50 de metri.

În asemenea condiţii e trafic, şoferii trebuie să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here