Reprezentantii Microsoft au recunoscut ca au citit e-mail-urile unui blogger in timp ce monitorizau activitatea angajatilor proprii.

Gigantul IT este implicat intr-un scandal de incalcare a dreptului la viata privata, dupa ce s-a aflat ca nu a respectat confidentialitatea corespondentei electronice a unui blogger, care primea informatii din interiorul companiei, informeaza BBC.

Microsoft banuia ca un angajat al sau divulga secrete ale companiei prin intermediul mailului. In 2012, compania producatoare de software a constatat ca pe un blog au fost publicate cateva informatii despre Windows 8, sistem de operare care inca nu fusese lansat. Pentru a gasi sursa acestei scurgeri de informatii, Microsoft a inceput sa verifice contul de Hotmail al celui care facuse postarea pe blog. Hotmail este un serviciu gratuit de posta electronica, apartinand Microsoft. Compania americana sustine ca aceasta actiune este legala, intrucat acuzatul folosea serviciul de e-mail al companiei.

“Microsoft isi rezerva dreptul de a revizui materialele postate prin serviciile de comunicare si de a sterge orice informatii considera necesar”, se spune in regulamentul de utilizare.

Cu toate acestea, cazul aduce in atentie delicatul subiect privind incalcarea intimitatii ultilizatorilor. Microsoft a criticat de multe ori gigantul rival Google pentru scanarea automata a e-mail-urilor utlizatorilor cu scopul de a le trimite materiale publicitare.

Distribuie:4110

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here