Cele mai mari staruri de pe YouTube castiga foarte multi bani datorita numarului imens de vizualizari. Datele stranse de cei de la Social Blade a oferit un top al celor mai influenti YouTuberi in functie de banii castigati.

Datele canalelor de top acestor veritabile staruri pe YouTube arata ca acestia atrag milioane de oameni fiind naratori ai unor jocuri sau pentru deschiderea unei noi jucarii din cutie. Cati bani castiga? Sa o luam din varf.

DisneyCollectorBR, cel aflat pe primul loc conform Social Blade, se estimeaza ca ar castiga intre 1.4 milioane de dolari si 21.9 milioane de dolari in fiecare an! Acest YouTuber deschide jucarii Disney si vorbeste despre el – datorita acestui lucru el a atras al 6-lea cel mai vizionat canal de pe site. Nici macar starurile de pe YouTube ce i-au luat recent un interviu lui Barack Obama nu se pot ridica la acest nivel.

Pentru a alcatui topul, Social Blade a determinat si care sunt cei mai relevanti. S-a uitat la cat de activ a fost un canal recent la care se adauga numarul de comentarii primite si cate persoane se aboneaza la canal.

Exista un calcul separat pentru a determina cat de profitabil e un canal – cei de la Social Blade estimeaza in functie de banii generati pentru fiecare mie de vizualizari a unei reclame. Estimarile nu pot fi exacte, astfel ca s-a creat un minim si un maxim.

YouTuberii din top nu au dorit sa comenteze, insa Jenna Arnold de la Social Blade, le-a oferit celor de la Huffington Post mai multe informatii: „Diferenta este urias pentru ca acest CPMV (cost pe o mie de vizualizari) variaza foarte mult. Pot fi oriunde intre 0.25$ si 4$ in medie. Variaza pentru ca nu avem cum sa stim care este CMPV-ul pentru canalele individuale si toti factorii care afecteaza, precum tara de unde e audienta, cat vizualizari sunt de pe mobil, cati utilizatori folosesc Adblock.. Astfel de lucruri afecteaza castigurile”le-a spus ea celor de la Huffington Post.

Estimarile nu iau in calcul „felia” celor de la Google, aproximativ 45%. Asadar, putem presupune usor ca sumele sunt mai mici decat estimeaza cei de la Social Blade. Topul il puteti vedea AICI.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here