Specialiştii spun că există o varietate de soluţii pentru starea de mahmureală, care diferă de la un popor la altul.

Tipică pentru zona balcanică, populară în România, ciorba de burtă este “o sursa ieftină de proteine, săracă în grăsimi, care abundă în săruri şi fluide, grăbind procesul de rehidratare după o noapte de petrecere”, după cum nota The Sun. Tot ei mai spun că “acelaşi efect poate fi obţinut cu o supă de pui.

Cele mai eficiente

Chinezii îşi revin după sărbători cu ceai verde, iar italienii preferă o ceaşcă de cafea foarte tare.

Turcii şi mexicanii îşi tratează mahmureala cu o ciorbă specifică, foarte sărată, cu smântână şi usturoi. Aceasta grăbeşte procesul de rehidratare după o noapte de petrecere.

În acelaşi timp, americanii cred că cele mai eficiente în astfel de situaţii sunt ouăle crude cu suc de tomate şi sos de oţet.

Japonezii luptă cu mahmureala mâncând prune marinate, care sunt foarte gustoase faţă de ceea ce preferă mongolii. Aceştia recomandă o gustare din ochi de capră cu sos de roşii ca leac anti-mahmureală.

Nemţii îşi revin după petreceri cu binecunoscutul hering marinat cu ceapă. Reţeta populară în Germania promite să potolească suferinţa stomacului, pentru că sarea din peşte compensează mineralele pierdute în timpul consumului de alcool.

În acelaşi timp, ruşii procedează prin metoda lor specifică, adică merg la baie, unde se lovesc cu ramuri de mesteacăn.

La olandezi e mai simplu: câteva sticle de bere rece şi gata…

Totuşi, oamenii de ştiinţă consideră că cel mai eficient tratament antimahmureală este mierea. Acest produs conţine fructoză, care ajută organismul să lupte cu efectele neplăcute ale abuzului de alcool.

AbonareDistribuie:0010Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here