Se apropie iarna, iar cum pe vremuri hornarii treceau pe la fiecare casa ca sa desfude cosul, acum am preluat noi aceasta sarcina. Mai exact trebuie sa ne ocupam de caloriferele din locuinte, acum cat inca nu a dat caldura, ca sa ne putem bucura de tot confortul termic la iarna.

CURATAREA INAINTE DE SOSIREA IERNII

Cand nu sunt spalate, caloriferele degaja mai putina caldura. Dar aceasta nu reprezinta singura consecinta, deoarece se pot infunda si coloanele, noteaza casamea.ro. Indiferent de materialul din care este realizat, caloriferul trebuie spalat o data pe an. In caz contrar, va degaja mai putina caldura.

Caloriferul se spala la cada sau in afara blocului si se recomanda apa sau solutii speciale de curatare. Caloriferele din fonta au depuneri mai mari si se spala mai des decat cele din aluminiu sau otel. Acestea din urma nu necesita spalare anuala daca sunt mai noi.

Un mester bun trebuie sa aiba la el si o pompa cu ajutorul careia sa introduca jeturi de apa sub presiune. Mai exact, modalitatea de curatate este urmatoarea:

-demonteaza caloriferul

-pune-l in cada si curata-l mecanic cu ajutorul unor instrumente

-spala-l cu furtunul/pompa cu apa sub presiune.

Caloriferele pot fi curatate si de pe pozitii, deci nu este neaparat nevoie sa le demontezi. Aceasta practica va creste performantele caloriferului cu 30%.

Intra in discutie

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here