Oamenii legii au pus astfel capăt unor tratamente inumane pe care femeia le-a suportat ani de zile.

 

20 de ani de violenţă, 20 de ani în care a încasat bătăie şi a fost umilită în cel mai brut mod. Aceasta este povestea unei  romance  de 50 de ani care a scăpat de un coşmar. Cel care îi era soţ a fost condamnat la Pordenone, în Italia, după ce, în final, femeia a realizat că trebuie să facă denunţ.

Cei doi s-au cunoscut în România, de unde, împreună, au decis să vină în Italia. Femeia a povestit anchetatorilor că niciodată nu a fost linişte, din caua faptului că bărbatul, tot de 50 de ani, voia să arate că el comandă în casă. De aici au izbucnit mereu actele de violenţă, iar femeia ajungea în repetate rânduri la Poliţie, pentru a depune plângeri împotriva soţului bătăuş.

La câţiva ani după căsătoria care a avut loc în România, cei doi s-au mutat în Italia. Scenele de violenţă care deja aveau loc acasă au început să se repete şi aici. Ameninţări cu moartea, în fiecare zi, tratamente dintre cele mai urâte. În fapt, odată, femeia a fost scoasă  dezbracata  în stradă şi legată de un copac. Bărbatul a vrut să îi arate că el este “şeful”. În prealabil, o şi tunsese pe biata femeie.

 Cei doi au şi un copil, o fată care a trebuit, în repetate rânduri, să asiste la atrocităţile comise de tatăl său. Nici ea nu a scăpat de furia monstrului, pentru că în urmă cu patru ani a fost aruncată din maşină de tatăl ei, tocmai pentru că încerca să intervină în apărarea mamei sale, scrie ro.blastingnews.com.

Trei ani şi jumătate de închisoare, aceasta este pedeapsa pe care au acordat-o magistraţii italieni. Destul de puţin, pentru cât a îndurat femeia în cei 20 de ani de căsătorie. Totuşi, se pune întrebarea, de ce a aşteptat să treacă aproape o viaţă pentru a scăpa de furia unui aşa zis “om”?

Violenţa în familie a devenit un subiect din ce în ce mai delicat iar instituţiile statului sunt obligate să intervină la primele reclamaţii ale victimelor. În urmă cu trei ani, o femeie a fost împuşcată în Bucureşti, într-o frizerie, de fostul soţ, care nu acceptase ideea că s-au despărţit. Deşi depusese plângeri repetate la poliţie, oamenii legii au intervenit când a fost prea târziu. Dacă sunteţi victima actelor de violenţe, nu aşteptaţi să fie prea târziu!

 

 

 

 

Articol redactat de Michaela Maria

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here