Ori de câte ori facem o plată cu cardul riscăm ca datele să ne fie furate, pentru că hackerii reuşesc să infecteze sistemele informatice şi să înregistreze de pe banda magnetică datele nostre personale. Cumpărătorul nu are, însă, nicio sansă să îşi dea seama că este furat pentru totul se întâmplă din spatele unui calculator, scrie digi24.ro.

„La un POS cu atât mai puțin ar putea să observe că sistemul în realitate care manageriază plata, nu în sine POS-ul, este manipulat. Prin infectarea stațiilor la care sunt conectate aceste POS-uri se realizează finalmente infracțiunea de obținere a acestor date”, a spus Ioana Albani șeful Serviciului Cybercrime al DIICOT.

Specialiştii spun că datele persoanele ale cumpărătorilor pot fi stocate pe un calculator sau transmise spre alte reţele printr-o conexiune de internet. Iar miza e uriaşă.

„Ceea ce se urmărește este obținerea unui beneficiu material. Aceste date de pe banda magnetică a cardului sunt ulterior vândute. Odată, asta ar fi o manieră de a obține bani de pe urma acestor informații, sau sunt utilizate pentru efectuarea de cumpărături la alți comercianți”, a mai spus Ioana Albani șeful Serviciului Cybercrime al DIICOT.

Pe piaţa neagră, datele persoanele se vând cu peste cinci mii de euro. În astfel de cazuri nu putem, însă, să ne purtăm singuri de grijă. Singura varianta este ca magazinele să aibă sisteme informatice bine păzite.

AbonareDistribuie:0010Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here