Programul social de construcție de locuințe pare a fi unul dezastruos. Prim-ministrul britanic este adeptul cumpărătorilor unici.

Marea Britanie se află în situația deloc plăcută de a lua unele măsuri sociale foarte extreme. Premierul britanic David Cameron este văzut de mulți drept un naționalist și un promotor al măsurilor austere drastice, atât timp cât planul social de construcție de noi locuințe presupune disfuncționalități consistente între piața liberă a proprietarilor care închiriază și a viitorilor cumpărători.

Potrivit UK Mirror, ministrul britanic preferă o politică imobiliară bazată pe libera circulație a sectorului de vânzări către potențialii cumpărători care nu au mai dispus de aceste prevederi în detrimentul închirierilor. În acest sens, David Cameron a acreditat ideea că locuințele sociale și cele scoase spre închiriere de către actualii proprietari, ar putea fi obligate prin lege să fie propuse exclusiv spre vânzare. În acest mod foarte puține locuințe vor mai avea statutul de proprietăți închiriabile.

Această măsura ar putea lăsa literalmente pe drumuri familiile mai nevoașe în contextul în care acestea nu ar putea găsi o resursă financiară care să le permită să dispună de un depozit bancar absolut necesar accesării programului House Starter, conform ro.blastingnews.com.

 În opinia lui John Sparkes administratorul asociației nonguvernamentale Crisis, a persoanelor fără adăpost aceste prevederi incluse în noul proiect economic vor aduce în pragul falimentului personal zeci de mii de gospodării și imobile de pe cuprinsul Regatului Unit.

În plus, obligativitatea de a se înscrie în programul social Home Starter va produce un șoc foarte mare actualilor prorietari care se vor trezi într-o situație paradoxală, deoarece vor trebui să renunțe fie la chiriași, fie la proprietatea disponibilă pentru a o alinia cerințelor noii legi. Anglia se află la o răspântie socială fără precedent.

David Cameron intenționează construirea a sute de mii de locuințe care pot fi decât achiziționate la prețuri între 450 mii de lire sterline în Londra și 250 de mii în celelelate orașe. Planul prevede cumpărarea de către clienți cu venituri stabile și cu vârsta de maximum 40 de ani. Locuințele nu vor putea fi închiriate sau revândute pentru cel puțin cinci ani de la achiziționare.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here