Expertii de la Harvard au descoperit ca trei dintre cartile aflate in rafturile uneia dintre bibliotecile universitatii au copertile confectionate din piele de om.La o expertiza atenta a copertilor unor carti datand din secolele XVII – XIX, bibliotecarilor li s-a adus la cunostinta ca pielea din care acestea au fost facute era de provenienta umana, transmite The Atlantic.

“Cartile cu coperti din piele umana ne pot parea fascinante sau ne pot starni repulsia, insa odinioara aceasta practica era una obisnuita. Bibliopogia antropodermica, practica invelirii cartilor in piele de om, a existat incepand cu secolul al XVI-lea.

Confesiunile condamnatilor erau adesea legate in piele de infractor sau exista posibilitatea ca anumite persoane sa ceara sa li se foloseasca pielea pentru a lega carti lasata ca amintire rudelor si apropiatilor”, a explicat Heather Cole, curator de carti si manuscrise la biblioteca Houghton a Universitatii Harvard.

Totusi, uneori, aceasta practica a fost folosita ca motiv de lauda, astfel ca o carte din biblioteca Facultatii de Drept a Universitatii Harvard, pe ale carei coperti scria ca sunt facute din ramasitele prietenului autorului, s-a dovedit a fi acoperita din piele de oaie, nu de om.

Distribuie:27120

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here