Directia Nationala Anticoruptie (DNA) vrea schimbarea legii in ceea ce priveste cartile scrise de condamnati in inchisoare, astfel incat acestia sa nu mai iasa atat de usor datorita lucrarilor asa-zise stiintifice.


DNA a facut o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si Ministerul Justitiei, in care cere modificarea legislatiei referitoare la executarea pedepselor, transmite B1 TV.

Astfel, procurorii anticoruptie solicita sa existe o analiza mai riguroasa a lucrarilor stiintifice scrise inpenitenciar, dupa ce au constatat ca foarte multe persoane condamnate executa pedepse mai scurte decat cele primite initial, pe baza cartilor pe care le scriu in inchisoare.

DNA sustine ca evaluarea nu este destul de severa, mai ales in contextul in care se cunoaste faptul ca detinutii nu au acces la Internet pentru documentare si nici bibliotecile din inchisori nu dispun de prea multe lucrari de specialitate.

Printre personalitatile care au iesit mai repede din inchisoare dupa ce au scris carti se numara Adrian Nastase, Gigi Becali si George Copos.

Acesta din urma a creat chiar un scandal de plagiat, dupa ce a fost acuzat ca volumul sau are o tema trasa la indigo dupa o lucrare de masterat realizata in urma cu zece ani.

Un alt caz care a tras atentia presei a fost cel al fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, care a scris o carte neobisnuita in Penitenciarul Gherla, unde isi ispaseste pedeapsa de 4 ani si 6 luni de inchisoare, pentru fapte de coruptie.

Cartea lui Apostu se numeste “Producerea preparatelor din carne”, iar de indata ce cartea va fi publicata, fostul edil va castiga reducerea pedepsei cu o luna.

AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here