În județul Argeş s-a întâmplat de două ori, ca doi bărbaţi să se căsătorească fără ca autorităţile să observe că este ceva în neregulă.

Totul este, de fapt, o problemă iscată tot din cauza neatenţiei autorităţilor, de acum 75 de ani, când o fetiţă nou născută, Ana Georgescu, a fost trecută în certificatul de naştere ca fiind de sex bărbătesc. Iar de atunci Anişoara a trecut prin situaţii hilare toată viaţa, ajungându-se chiar la situaţia ca doi bărbaţi în acte să se căsătorească. Şi chiar de două ori, întrucât femeia a trecut prin două mariaje.

Circumstanţele în care Ana Georgescu a fost trecută în certificatul de naştere cu sex bărbătesc rămând învăluite în mister. “Mie trebuia să imi treacă pe mama, nu pe mă-sa. Mie mi-a trecut pe mă-sa tata aici când m-am născut. A zis că sunt bărbat”, povesteşte femeia din comuna Albota, judeţul Argeş.

Femeia a fost căsătorită de două ori şi de fiecare dată ofiţerii de stare civilă au autentificat căsătoriile între doi bărbaţi arătând aceeaşi “vigilenţă” ca şi colegul lor care, în 1939, a trecut în acte o femeie ca fiind bărbat.

Întrebată cum au reacţionat soţii ei când au aflat că s-au căsătorit cu un bărbat, femeia a spus: “Au rămas şi ei tâmpiţi. Ce să mai zică? Cum să fiu bărbat? Că sunt femeie, am copil mare. Are 55 de ani”.

Femeii-bărbat i s-a dus buhul în tot satul. “Anişoara noastră, că o ştim foate bine, fiind femeie s-a căsătorit de două ori fiind bărbat. Numai in România se poate întâmpla”, a spus primarul comunei, Ion Dumitru

Distribuie:2100

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here