Google a vrut să păcălească Fiscul. A fost amendat cu 1 miliard de euro

Home > Google a vrut să păcălească Fiscul. A fost amendat cu 1 miliard de euro

Celor de la Google li se cer 1 miliard de euro de catre Fiscul din Franta, scrie yoda.ro

Inspectori financiari din Paris au pornit investigatiile impotriva celor de la Google Franta, cercetand situatia financiar incepand cu iunie 2011. Cei de la Google au incercat sa reduca pretul platit pe taxe prin concentrarea incasarilor printr-un intermediar inregistrat in Olanda si apoi printr-un holding din Bermuda, Google Ireland Limited, facand raportul in Irlanda acolo unde taxele sunt mici.

Franta este una dintre tarile cu cele mai mari taxe din lume, putand ajunge pana la 75%. Conform documentelor obtinute de AFP, Google Franta a raportat in 2012 incasari de 192,9 milioane de euro, platind taxe de 6,5 milioane.

Analistii estimeaza ca cei de la Google au generat incasari de 1,4 miliarde de euro in Franta in 2011, in primul rand prin reclame.

Atat purtatorul de cuvant al autoritatilor franceze cat si cel al Google au refuzat sa comenteze.

Englezii de la Daily Mail scriu ca aceasta masura este din cauza situatiei financiare dezastruoase in care se afla Franta – rata de somaj este de 11% iar investitiile companiilor straine in Franta au scazut cu 77% in anul 2013! Acest lucru duce la masura Guvernului de a forta companiile multinationale care incearca sa evite sa plateasca o parte mare din venituri sub forma unor taxe.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here