Sâmbătă, este trafic de coşmar pe mai multe drumuri din ţară, după ce a nins mai multe ore. În Argeş, şoferul unui TIR era să provoace o tragedie de proporţii după ce a derapat. Mastodontul a rupt mai multe ţevi de gaze şi s-a oprit în gardul unei case, informează România TV. Probleme au fost şi în alte zone. Capitala şi alte 31 de judeţe sunt sub avertizare de vreme severă.

Şofer se îndrepta cu TIR-ul gol, spre Cluj, de unde trebuia să ia marfă. În comuna Bascov, judeţul Argeş, pe Drumul Naţional 7, care era acoperit cu un strat de câţiva centimetri de zăpadă, a derapat şi a intrat în gardul unei case. TIR-ul a fost distrus serios, dar bărbatul nu a păţit nimic.

Mastodontul scăpat de sub control a distrus şi ţevile de alimentare cu gaze. Când a văzut nenorocirea, proprietarul şi-a pus mâinile în cap.

„Echipajul de pompieri a intervenit pentru asigurarea măsurilor asupra unui autotren care a derapat şi a intrat într-un şanţ, apoi s-a izbit de zidul unei gospodării. A fost oprită alimentarea gospodăriei cu gaze şi s-a îndepărtat orice risc”, a declarat Mehai Alexandru, plutonier ISU Argeş.

Şoferul TIR-ului spune că a derapat din cauza drumului acoperit cu zăpadă. În tot acest timp, o singură maşină de la drumuri a trecut prin zonă. Din cauza ninsorii abundente, traficul s-a desfăşurat în codinţii de iarnă şi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti.

În Gorj, drumarii au fost în alertă toată noaptea. Muncitorii au scos pe străzi utilajele de deszăpezire şi au împrăştiat sute de tone de material antiderapant.

Probleme în trafic au fost, însă, şi în alte zone din ţară.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc).

Potrivit INFOTRAFIC, sâmbătă dimineaţa, din cauza vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa (Midia, Mangalia, Constanţa Sud, Constanţa Nord şi Canal Dunăre-Marea Neagră) au fost închise traficului maritim, respectiv fluvial.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here