Agenţia Federală belgiană pentru Securitate Alimentară (AFSCA) a fost informată miercuri că un transport de câini vagabonzi provenind din România este în drum către Glabbeek, în provincia Brabant, avertizând că animalele “importate ilegal” pot suferi de turbare.

“Având în vedere informaţii difuzate în presă, potrivit cărora este vorba despre câini vagabonzi români, şi având în vedere lipsa unei notificări din partea autorităţilor române cu privire la acest transport, îndoieli  în privinţa sănătății acestora sunt legitime”, afirmă Agenţia.

În România, peste 400 de cazuri de turbare au fost constatate, în mod oficial, în 2013, potrivit unor date de la AFSCA, potrivit site-ului.

Agenţia doreşte să atragă atenţia asupra unui “pericol mare pentru oameni şi animale”. “Inclusiv animalele vaccinate dar care au fost contaminate înainte de vaccinare pot să reprezinte, în continuare, un risc pentru o perioadă de şase luni, atât pentru oameni, cât şi pentru animale”, subliniază aceasta.

Încă de la apariţia simptomelor, turbarea poate să fie mortală atât pentru oameni, cât şi pentru animale. După 48 de ore de la infecţie, înaintea apariţiei primelor simptome, este necesară efectuarea unui tratament.

Distribuie:3020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here