Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria, care este si liderul Uniunii Crestin-Sociale, a avertizat-o marti pe Angela Merkel ca, daca nu va gasi o solutie, pana duminica, pentru a limita numarul refugiatilor care sosesc prin Austria, atunci va fi nevoit sa actioneze de unul singur.

Inca de acum cateva luni, Horst Seehofer s-a distantat de pozitia in materie de imigratie a aliatei sale, cancelarul Angela Merkel, considerand o „eroare” primirea unui volum mare de refugiati.

 „Daca nu am succes (sa primeasca un raspuns de la Berlin – n.r.), atunci va trebui sa ne gandim ce optiuni avem la indemana”, a declarat Seehofer pentru Passauer Neue Presse. El a spus ca, in cazul in care guvernul federal nu va il sprijini, va lua masuri de „aparare de urgenta”, precizeaza The Local, citat de aktual24.ro.

Seehofer a mai adaugat ca prioritatea numarul 1 a Angelei Merkel ar trebui sa fie limitarea fluxurilor necontrolate de persoane din Austria in Germania, peste granita bavareza. „Este treaba cancelarului sa negocieze cu Austria”, a spus el, adaugand ca cele doua guverne au decis de comun acord asupra introducerii mult-criticatelor politici ale „granitelor deschise”.

Relatiile au fost tensionate si de lipsa de comunicare a autoritatilor din Austria, care nu le-au anuntat pe cele din Bavaria ca la granita lor urmeaza sa soseasca un mare grup de refugiati. „Acest gen de comportament al Austriei ne ingreuneaza relatia de vecinatate. Nu avem voie si nu trebuie sa ne tratam astfel unii pe altii”, a spus Horst Seehofer.

Premierul bavarez este si presedinte al Uniunii Crestin-Sociale, partid aflat in alianta la guvernare cu Uniunea Crestin Democrata a lui Merkel. El a avertizat ca alianta dintre cele doua formatiuni este in „pericol” daca „politica noastra privind refugiatii nu va fi corectata”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here