O femeie a stat pe Twitter, în timp ce năștea, ca să împărtășească experiența cu prietenii

Home > O femeie a stat pe Twitter, în timp ce năștea, ca să împărtășească experiența cu prietenii

De la primele contracţii şi până când fătul i-a ieşit din pântece, Ruth Iorio, din Los Angeles, le-a descris fiecare moment prietenilor ei de pe Twitter, minut cu minut, ca să le arate – cu imagini cu tot, fiecare clipă a chinurilor facerii.

Salut, lume. Chestia asta doare al dracului de tare“,  şi-a început ea conversaţia cu prietenii pe Twitter, cărora a vrut să le împărtăşească experienţa sa “primară şi misterioasă“, pe care a trăit-o chiar în prima zi de Crăciun.

Fiecare din fotografiile pe care le-a capturat şi le-a postat apoi pe reţeaua de socializare au fost însoţite de explicaţii generoase şi “sincere”, chiar dacă multe dintre acestea erau “mai mult sau mai puţin plăcute”, despre “unica ei experienţă” de a naşte acasă. Când au început durerile acerbe, Ruth i-a dat aparatul de filmat soţului ei, Jared, să continue el ceea ce ea făcuse până atunci.

Contracţiile au început pe la 8:15 PM“, a scris Ruth pe Twitter. “Regulate, de 30 de secunde la fiecare 2,5 minute. Travaliul este asemănător durerilor pe care le ai la ciclu şi vin în valuri“, a continuat ea. Între timp, a făcut curat în casă şi a umplut cada cu apă, să facă o baie. “Am să scriu totul pe Twitter“, şi-a asigurat ea prietenii din reţeaua de socializare.

La 6 dimineaţa, i s-a rupt apa. Atunci, ea a postat şi o fotografie care o arată scufundată în cada plină cu apă. Apoi, s-a produs naşterea. A urmat o altă fotografie cu Ruth şi fătul expulzat. “Naştere complet naturală“, anunţa ea triumfătoare pe Twitter.

Cu toate acestea, Ruth şi nou-născutul au fost duşi la spital, pentru că Ruth nu eliminase şi placenta. Pierduse şi foarte mult sânge, iar medicii i-au adminsitrat perfuzii de sânge, i-au scos placenta şi i-au dat analgezice şi antibiotice, pentru a nu avea complicaţii după naştere.

Ruth a dezvăluit publicaţiei The Huffington Post că unul dintre motivele pentru care a vrut să nască acasă a fost acela de a atrage atenţia asupra acestui tip de naşteri şi a moaşelor care le asistau înainte pe femei şi care sunt acum pe cale de dispariţie în Statele Unite.

Dar, în primul rând, ea vrea să încurajeze naşterea pe cale naturală. “Această experienţă nebunească mi-a arătat cât de primitivă, misterioasă, dureroasă, dar minunată este naşterea“, a mai spus ea.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here