Mutilarea organelor genitale feminine este o practica brutala care presupune indepartarea partiala sau integrala a organelor genitale exterioare ale femeilor.

Mai mult decat rezultatul foarte dureros resimtit in urma procedurii, numeroase victime ajung sa sufere de complicatii toata viata.

Ilegal in Europa, adesea facut cu ajutorul unor instrumente rudimentare, fara anestezie si intr-un mediu nesteril, acest obicei cu origini religioase sau culturale a ajuns sa reprezinte o problema pentru Marea Britanie, ca urmare a proceselor de migratie din ultimii ani.

Zeci de mii de copii risca sa fie supusi mutilarii genitale anual. Mai mult, circa 100.000 de persoane care traiesc in UK ar fi cazuti victima acestui ritual, potrivit estimarilor.

Politia metropolitana a lansat un program numit ”operatiunea azur”, destinat combaterii acestui fenomen in randul femeilor care au emigrat in Marea Britanie.

”Comunitatile cu cel mai ridicat risc le includ pe cele kenyene, somaleze, sudaneze, egiptene, nigeriene si eritreene. Cu toate acestea si femeile din comunitatile non-africa sunt expuse unui risc ridicat, in special cele din Yemen, Indonezia sau Pakistan”, se arata intr-o publicatie lansata in cadrul programului.

Mutilarea organelor genitale feminine este o practica intalnita si in cultura islamica, insa nu este foarte clar daca aceasta este obligatorie sau doar de dorit.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro

loading…

Abonare
Distribuie:36000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here