Ca orice femeie, probabil că şi tu eşti puţin speriată de riduri şi încerci, cu ajutorul a tot felul de trucuri şi produse cosmetice, să întârzii pe cât posibil apariţia lor.

Cu toate acestea, specialiştii americani vin cu o veste proastă – un obicei banal, pe care majoritatea persoanelor îl au, duce la apariţia ridurilor mult mai devreme decât ar fi normal. Iar acest obicei este consumul de zahăr.

În urma unor studii recente, specialiştii de la Universitatea din California, au ajuns la concluzia că zahărul este un adevărat inamic al tenului, lucru pe care multe dintre noi îl ştiam şi până acum, doar că nu ştiam exact cât de gravă este situaţia. Ei bine, se pare că dacă obişnuieşti să bei un pahar de suc în fiecare zi, în trei ani vei îmbătrâni de două ori mai repede, şi vei avea de două ori mai multe riduri decât dacă nu ai consuma zahăr în exces. Desigur că nu doar sucurile cu zahăr sunt nocive tenului, ci toate alimentele şi băuturile care conţin zahăr în exces.

Tocmai de aceea, medicii ne recomandă tot timpul să consumăm cel puţin un litru şi jumătate de apă pe zi. Lipsa hidratării şi zahărul ne afectează nu numai felul în care arătăm, ci şi starea generală de sănătate.

Pentru a preîntâmpina apariţia ridurilor e nevoie, în primul rând, de un stil de viaţă echilibrat. Iar asta înseamnă eliminarea zahărului din dietă, atât cât este posibil. Toate produsele cosmetice, indiferent de calitatea lor, nu pot stopa apariţia ridurilor, atâta timp cât noi nu ducem o viaţă sănătoasă.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here